QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atleti budou už o víkendu bojovat v Plzni o mistrovské tituly

07.08.2020 11:40

Plzeň bude v sobotu 8. a v neděli 9. srpna hostit republikový šampionát mužů a žen, kde se sejde téměř kompletní domácí špička. Zájem o lístky byl větší, než je povolená kapacita stadionu.

1

Strhující souboje o tituly se uskuteční na Atletickém stadionu města Plzně. Národní šampionát se bude v západočeské metropoli konat počtvrté v historii.

V hladký průběh mistrovství věří předseda pořádajícího oddílu AK Škoda Plzeň Miloslav Plašil.  "Určitá omezení budou, protože musíme respektovat nařízení vlády i hygieny. Celkový počet lidí na stadionu je omezen na 2000. Mrzí nás to hlavně směrem k divákům, protože zájem o lístky byl větší, než je povolená kapacita. Přesto věřím, že uspořádáme pěkný šampionát,“ řekl.

"Jsem rád, že se mistrovství České republiky vrací opět do Plzně. Dlouho jsme nevěděli, zda se nám ho podaří uspořádat v takovém rozsahu, jak tomu bývá každý rok. Pro nás bylo ovšem zásadní, abychom připravili atletům kvalitní příležitost k závodění,“ uvedl předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. "Těším se na souboj oštěpařek s Barborou Špotákovou a Nikolou Ogrodníkovou, také na vystoupení Lady Vondrové v závodech na 200 a 400 metrů. Zuzana Hejnová letos poprvé poběží čtvrtku překážek,“ doplnil předseda.

Na plzeňský stadion se vždy ráda vrací Lada Vondrová, která by měla startovat v závodech na 200 a 400 metrů a v obou disciplínách je největší favoritkou na zisk titulu. Zejména na čtvrtce cílí na výkon světové úrovně. "Na stadion v Plzni mám skvělé vzpomínky. Zaběhla jsem si tam limit na svou vůbec první velkou mezinárodní akci, kterou bylo mistrovství světa dorostu v Cali. Těším se tak na návrat na jeden z mých oblíbených stadionů. Příprava proběhla dobře a cítím se skvěle. Pokud se vše sejde, ráda bych atakovala hranici 51 vteřin, i když vím, že to bude nesmírně těžké,“ naznačila svou hlavní ambici pro šampionát.

Mezi hlavní hvězdy mistrovství byl měl patřit také český dálkařský rekordman Radek Juška, který bude usilovat již o svůj celkově šestý titul a třetí v řadě. "Myslím, že na mistrovství republiky se těší všichni závodníci. Je to jediný vrchol letošní sezóny a jediná možnost, kde se můžeme ukázat. Věřím, že nám budou přát podmínky. Jsme domluveni s pořadateli, že nám případně vymění směr, do kterého budeme skákat podle toho, jaký bude foukat vítr. Doufám, že se mi podaří přeskočit osm metrů,“ řekl závodník.

Sobotní program mohou diváci sledovat prostřednictvím streamu na Facebooku Česká atletika. V neděli je pak od 12:30 naplánován přímý přenos na programu ČT SPORT. Mimo vysílací dobu přímého přenosu je pak možno nedělní soutěže opět sledovat díky streamu na Facebooku.

FOTO: J. Kottas

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24