QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atletický stadion bude hostit velké klání školek!

16.05.2016 11:58

Atletický stadion v Plzni bude ve středu patřit mateřským školkám. Chystají se Sportovní hry mateřských škol. Areál se dočká nejen sportovního klání, ale i "velkého" kotle fanoušků!

IMG_5203

Sportovní hry mateřských škol jsou největší akcí svého druhu pro mateřinky v Plzni. Děti si tak budou moct vyzkoušet velké závody se vším všudy, tedy i fanouškovskou podporou. Z každé školky bude totiž spolu se samotnými závodníky vypravený i autobus se skupinou fandů. 

Sportovní hry mateřských škol se na ateltickém stadionu odehrají ve středu 18. května v dopoledních hodinách. "Zatímco loni byla jedním z hlavních témat našeho města kultura, letos je to sport. Máme koncepci sportu, spustili jsme velkou kampaň Plzeň žije zdravě, na léto se chystá Olympijský park Plzeň. Sportovní hry pro mateřské školy jako jedna z větších akcí tyto aktivity logicky doplňují,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

"Jde o dopolední akci, kde budou mateřské školy města Plzně soutěžit ve čtyřech individuálních disciplínách a jedné týmové soutěži. Dobrovolnou nadstavbovou disciplínou pro všechny je vytrvalostní běh na 400 metrů. Nesoutěžící děti budou mít k dispozici takzvanou relaxzónu, ve které bude možnost využít nejen další sportoviště, ale také si zatancovat nebo se nechat namalovat karikaturistou,“ přiblížil Michal Dvořák, radní města pro oblast podpory podnikání a sportu. Vznik her iniciovala Nadace sportující mládeže.

Počasí hry nepřekazí, připravený je i atletický tunel...

Hry odstartují ve tři čtvrtě na devět. Celkem na nich bude startovat šestnáct přihlášených školek. Vzhledem k výhledům počasí je možné, že se osvědčí i vnitřní prostory stadionu. "Děti na místo dovezou zdarma zajištěné autobusy, po skončení je dopraví zase zpět do školky. V případě nepříznivého počasí se bude soutěžit pod střechou, kde je k dispozici takzvaný atletický tunel, a doprovodný program se uskuteční v přilehlé tělocvičně," říká k hrám mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Jednotliví závodníci budou bojovat v hodu do dálky, v běhu 4 krát 6 metrů, ve skoku z místa odrazem snožmo, v přeskakování a podlézání překážky. Týmovou disciplínou pak bude běžecká štafeta šestičlenných družstev. Zasoutěžit si budou moct i ti, kteří nebudou přímo v týmu. Připravený bude dobrovolný individuální běh na 400 metrů pro všechny děti

Týmy z jednotlivých školek navíc doprovodí i fanoušci. Z každé školky dorazí zhruba 15 dětí jako fanouškovská podpora.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24