QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Tragédie v Holýšově! Mladík přejel muže ležícího na silnici

04.12.2013 14:02

Obrovská tragédie otřásá Holýšovem na Domažlicku. Teprve 19letý mladík přejel muže ležícího na silnici. Muž na následky zranění zemřel ještě při převozu do nemocnice.

Holýšov na Domažlicku prožívá neuvěřitelnou tragédii. 33letý tamní muž zemřel pod koly projíždějícího auta. Teprve 19letý mladík si ve tmě nevšiml, že leží na silnici a auto nezastavil. Jestli byl ležící muž opilý nebo pod vlivem jiných látek, určí až pitva. Mladíkovi hrozí 3 roky vězení.

Neuvěřitelná tragédie, kterou zavinila jen nešťastná souhra náhod momentálně otřásá Holýšovem. K tragické dopravní nehodě došlo na jedné ze silnic přímo ve městě. "19letý řidič osobního vozidla značky Audi se při jízdě plně nevěnoval řízení a nesledoval situaci v provozu na pozemní komunikaci, když se ohlédl za chodcem, který šel po chodníku u levého kraje komunikace a na řidiče gestikuloval pohybem paží. Přitom přejel s vozidlem částečně do protisměru, kde přehlédl na silnici ležící osobu, kterou vozidlem přejel," popisuje událost mluvčí policie Dagmar Brožová.

Mladý řidič ale od nehody neujel a zachoval se přesně tak, jak měl. "Po zastavení vozidla a zjištění, že na komunikaci leží zraněná osoba, řidič přivolal zdravotnickou záchrannou službu a poskytoval první pomoc. Při střetu utrpěl třiatřicetiletý muž zranění, kterým následně při převozu podlehl," dodává mluvčí policie. 

Jestli byl muž pod vlivem alkoholu nebo drog, určí až pitva. Mladík byl střízlivý a hrozí mu až 3 roky vězení.

"Požití alkoholických nápojů u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Ovlivnění jinými návykovými látkami u řidiče bylo rovněž vyloučeno provedeným testem. Ovlivnění alkoholem nebo jinými návykovými látkami chodce bude předmětem dalšího šetření po provedené pitvě," potvrdila Dagmar Brožová. 

Mladíkovi teď hrozí za usmrcení z nedbalosti 3 roky ve vězení. Tragédie je o to horší, že oba, jak oběť, tak řidič, jsou podle informací QAPu z Holýšova.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24