Dominik Simon se upsal Pittsburgh Pinguins! Už je na soustředění...

16.07.2015 8:34     16.07.2015 12:25

Definitivně bez Dominika Simona se budou muset obejít hokejisté HC Škoda Plzeň. S klubem Pittsburgh Pinguins podepsal tříletou dvoucestnou smlouvu. "Nebylo to pro mě lehké rozhodnutí," říká Dominik Simon.

FOTO_archiv HC Škoda Plzeň

Bez jedné z hlavních hvězd se v neděli sejdou hokejisté HC Škoda Plzeň k zahájení přípravy na ledě. Dominik Simon podepsal tříletou dvoucestnou smlouvu s Pittsburgh Pinguins a zůstává tak v zámoří...

Dominik Simon podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu a v současné době už absolvuje nováčkovské soustředění. „V Plzni jsem byl maximálně spokojený. Nebylo to pro mě lehké rozhodnutí. Ale NHL byl můj sen od čtyř let. Kývl jsem na nabídku, která už by třeba nikdy nepřišla. Díky všem plzeňským fanouškům za podporu. Byli a jsou vážně skvělí,“ říká Dominik Simon.

Generální manažer HC Škoda Plzeň Martin Straka se nebrání případné další spolupráci v dalších letech. „Pokud se mu nebude dařit za mořem, rádi ho přivítáme zpátky v Plzni. Dominik ví, že dveře má u nás otevřené. Zanechal tu ten nejlepší dojem,“ uvádí Martin Straka.

Společně s Tomášem Vlasákem teď mají důležitý úkol najít za Dominika Simona náhradu. „Nevěděli jsme, jak jeho jednání s Pittsburghem dopadnou. Teď můžeme jednat. Chceme do týmu přivést minimálně ještě jednoho útočníka a obránce. Jednáme s hráči u nás i za mořem,“ dodává Tomáš Vlasák. Mužstvo zatím posílil slovenský reprezentant Mario Bližňák, Michal Poletín, Jaroslav Kracík a z hostování se vrátil Tomáš Pitule.

Penguins letos draftovali šikovného útočníka v 5. kole jako celkově 137. v pořadí, teď se Dominik Simon popere o místo ve slavném týmu. Ke zvolení v draftu mu pomohl přestup z pražské Sparty do HC Škoda Plzeň, kde pod vedením trenéra Michala Straky pookřál. Odehrál kompletní základní část s bilancí 18 gólů a 12 asistencí. V play off přidal tři kanadské body, indiáni však překvapivě vypadli v předkole play off s Mladou Boleslaví.

Dvacetiletý útočník reprezentoval Českou republiku na šampionátech do 18 i 20 let. Za skvělé výkony v dresu HC Škoda Plzeň si vysloužil pozvánku do seniorského národního týmu. Zúčastnil se všech reprezentačních srazů, na mistrovství světa v Praze od prvního zápasu dokazoval oprávněnost své nominace. V deseti zápasech nasbíral šest bodů za gól a pět asistencí a stal se jednou z nejvýraznějších postav našeho týmu. „V Plzni jsme na něj za začátku možná naložili až moc zodpovědnosti. A jeho výkony nebyly podle očekávání. Když ale začal hrát v útoku s mladými kluky jako třeba Honza Schleiss nebo Míra Indrák, tak jednoznačně ožil a stal se z něj tahoun mančaftu,“ shrnuje Michal Straka, trenér HC Škoda Plzeň.

Podle Jaroslava Špačka, který Dominika Simona vedl jako asistent reprezentačního trenéra, tak v Plzni, patřil v reprezentačním dresu k výrazným hráčům po celou sezónu. „Podával výborné výkony. Nikdy nezklamal. Vždy splnil to, co jsme od něj chtěli, ať již hrál v první nebo ve čtvrté lajně. Je to nesmírně pracovitý a pokorný hráč,“ uvádí Jaroslav Špaček.

FOTO: archiv HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24