QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dramatický zápas s Třincem! Plzeň si připomněla zisk titulu!

24.02.2023 20:26

Deset let od zisku titulu si připomněl plzeňský hokejový klub v pátek 24. února. Zápas s Třincem byl velmi dramatický, došlo i na prodloužení.

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

Předposlední domácí duel základní části Tipsport extraligy byl pro fanoušky i hráče speciální. S úřadujícím trojnásobným mistrem sehrála Škodovka vzpomínkové utkání ke kulatému desátému výročí od plzeňské titulové sezóny. Titul získala Plzeň 21. dubna 2013.

Indiáni sehráli zápas s Třincem v replikách mistrovských dresů. Před utkáním byla připravena autogramiáda mistrů z roku 2013.

Na ledě se před samotným utkáním uskutečnil krátký ceremoniál a minutou potlesku byla uctěna památka Adama Svobody.

Čestné buly obstaral Martin Straka a fanoušci se mohli také vyfotit s mistrovským pohárem. V zápase nastoupil k 200. utkání v plzeňských barvách David Kvasnička.

A jak plzeňští hráči bodovali s Třincem?

První třetina byla bez branek, skóre druhé třetiny otevřela hned v jejím úvodu domácí Plzeň. První branku zápasu si připsal Aleksi Rekonen. Třinec srovnal na 1:1 ve 28. minutě, zhruba za tři minuty přidali hosté další branku. Ve 33. minutě Adrián Holešinský srovnal na 2:2. Do konce druhé třetiny ale hosté ještě promluvili, do vedení poslal Třinec Martin Růžička.

Branky a nahrávky: 21. Rekonen (Schleiss, Mertl), 33. Holešinský (Houdek), 48. Hrabík, 54. Schleiss (Zámorský, Rekonen) – 28. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 31. Hudáček (M. Růžička, Nestrašil), 36. M. Růžička (Daňo), 56. Kaňák (Nestrašil, J. Jeřábek), 64. Růžička (Nestrašil).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.

Třetí třetina tak přinesla napínavé klání. Od 47. minuty se opět hrálo za vyrovnaného stavu, na 3:3 zvýšila Plzeň díky střele Kryštofa Hrabíka.

V 54. minutě měli ale plzeňští fanoušci velký důvod k radosti. Indiáni se dostali do vedení, na 4:3 zvýšil Jan Schleiss. Radost domácích ale netrvala dlouho, za další minutu byl stav opět vyrovnaný 4:4.

Stav se do konce utkání nezměnil, a tak se v Plzni prodlužovalo. To domácím ale nevyšlo, Martin Růžička zápas ukončil pátou třineckou brankou.

foto: HC ŠKODA, QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24