QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dva pozemní hokejisté z Plzně postupují na mistrovství světa

20.01.2020 9:38

Národní tým má za sebou evropský šampionát v halovém pozemním hokeji v Berlíně. Po hrůzném vstupu do turnaje následovalo víkendové vzkříšení naší reprezentace zakončené pátým místem.

22

Litický Adam Uhlíř a bolevecký Čeněk Zuna se zúčastnili s českým týmem mistrovství Evropy v halovém pozemním hokeji v německé metropoli Berlíně.

Oba hráči z Plzně za sebou mají mimořádné mistrovství Evropy v halovém hokeji, zimní variantě olympijského pozemního hokeje. "Berlínská hala Horst-Korber-Sportzentrum viděla hrůzný páteční vstup českého týmu do turnaje a vzápětí víkendové vzkříšení zakončené výborným pátým místem a tím zajištění účasti na halovém mistrovství světa, které se koná příští rok,“ sděluje Tomáš Levý z oddílu pozemního hokeje z plzeňských Litic.

Výrazně omlazený český národní tým v sestavě s teprve letos osmnáctiletým Štěpánem Klabanem z Rakovníka poznal, co to je špičkový halový hokej hned v prvním utkání s Holandskem.

"Zálusk na body do tabulky vzal brzy za své. Ještě vpodvečer Čechy čekali domácí Němci. Ti už vůbec nedali českému týmu šanci vyniknout a pro náš tým v sobotu začal druhý turnaj, tentokráte o záchranu, v lepším případě se snem o nominaci na mistrovství světa,“ říká Tomáš Levý.

Tito soupeři byli i pro Adama Uhlíře to nejlepší, co na mistrovství Evropy zažil. "Hlavně Němci, techničtí, výborný fyzicky, takticky vyspělí, není divu, že zaslouženě vyhráli,“ sděluje hráč.

 V sobotu se ukázala pravá síla českého týmu. V zápase s Belgií vydrželi se silami a s pozorností až do konce a překvapivě utkání otočili v posledních sekundách. Výhra nad Belgií pomohla i v zápase s Polskem. Vybojovaná remíza byla cenná, nicméně ve hře bylo poslední nedělní utkání. To ovlivnila prohra Polska s Belgií, která zamíchala českými kartami. Bylo jasné, že naši museli minimálně remizovat s Ukrajinou. Utkání Češi zvládli, což je nakonec katapultovalo na celkové páté místo, které je branou na mistrovství světa v příštím roce.

"Rozjížděli jsme se postupně, je to vidět na výsledcích. Kluci si na kvalitu rychle zvykali, hlavně Pepa Trejbal a Vítek Soukup hráli neuvěřitelně. Nemůžu o sobě říci, že by se mi zvlášť dařilo, bylo to takové ubojované. Ale jsem rád, že jsem zde s touto partou byl,“ uzavírá Adam Uhlíř.

Výsledky:

Česká republika - Holandsko 2:6

Česká republika - Německo 2:12

Česká republika - Belgie 4:3

Česká republika - Polsko 3:3

Česká republika - Ukrajina 3:2

Pořadí:

1. Německo

2. Rakousko

3. Holandsko

4. Rusko

5. Česká republika

6. Belgie

7. Polsko

8. Ukrajina

Polsko a Ukrajina sestupují do divize B.

FOTO: TJ Plzeň-Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT