Golf Park Plzeň ovládnou špičkové golfistky! Tipsport Golf Masters je za dveřmi

03.08.2015 14:01

Areál Golf Park Plzeň v Dýšině u Plzně bude v příštích dnech patřit špičkovým golfistkám. Rozjíždí se Tipsport Golf Masters série Ladies European Tour. Na prestižním turnaji se objeví rekordníchb třináct českých golfistek!

DSC_6208v

Na západ Čech se opět po roce sjíždí elita ženského světového golfu. Už v pátek odstartuje v areálu Golf Park Plzeň Tipsport Golf Masters. Už od pondělí se ale rozebíhá série tradičních předturnajových aktivit. Chybět nebude ani přijetí hráček u hejtmana Plzeňského kraje.

Samotný turnaj Tipsport Golf Masters odstartuje v pátek 7. srpna a potrvá do neděle 9. srpna. Z domácí golfové scény se v Dýšině představí rekordních třináct hráček - čtyři profesionálky a devět amatérek. Chybět samozřejmě nebude Klára Spilková, dalšími profesionálkami jsou Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová a Šideri Váňová. 

Z amatérek byly pozvány prostřednictvím karet České golfové federace Sára Kousková, Marie Luňáčková a Hana Ryšková. Promotérské karty pak dostaly Karolína Vlčková, Kateřina Krásová, Kateřina Vlašínová, Kristýna Frýdlová a Klára Kaminská. Poslední volnou kartu si vybojovala o víkendu Kristýn a Abrahamová na mezinárodním juniorském mistrovství. Novinkou je také potvrzení účasti Španělky Carloty Cigandy. "Moc se na turnaj těším, mám za sebou úspěšnou druhou sezonu studia a golfu v USA. Loni jsem prošla cutem na Dýšině při LET Access Series a ráda bych to o třídu výš zopakovala,“ řekla Karolína Vlčková, loni šestá na turnaji druhé evropské série, Pilsen Golf Challenge pro oficiální web turnaje.

"Tipsport Golf Masters má letos velmi kvalitní startovní pole,“ uvedl promotér Robert Klotz. "Získali jsme pro účast všechny čtyři minulé vítězky našeho turnaje, celkem 25 hráček s turnajovým titulem z okruhu a také čtyři z nejlepších pěti hráček letošního pořadí finančního žebříčku a šest z deseti, včetně vítězky posledního turnaje ve Skotsku, Australanky Rebeccy Artis,“ dodal Ondřej Nerud, který měl na starost kontakt s hráčkami.

Týdenní golfová událost číslo jedna startuje v pondělí 3. srpna, kdy se v areálu odehrje Junior Pro-Am, ve středu proběhne obvyklá zahajovací party v Plzeňském Prazdroji, ještě před tím se hráčky setkají s hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem a ve čtvrtek bude na programu klasické Pro-Am. V pátek už se rozjede samotný třídenní turnaj. Druhý a třetí hrací den bude v přímém přenosu vysílat Česká televize. Kompletní seznam přihlášených hráček najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24