Grand Prix v Plzni vyhrál Šimon Vaníček - FOTKY

10.05.2023 13:37

Třetí díl GIANT LIGY v Plzni se konal v úterý 9. května. Počasí přálo, a tak se konečně závodilo za pěkného až skoro letního počasí. Diváci i závodníci si to tentokrát na Rapidu opravdu užili.

oslava vítězství
oslava vítězstvídebatagratulacejunioři ..juniořiMastersnejlepších šestRadoslav Krummer CUBERichard HabermannTereza Vaníčková

Do úvodních kilometrů vystartovali opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a tři ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil Petr Zikmund (Hello CTW), který během pěti okruhů nasbíral 6b. To mu nakonec stačilo k vítězství v kategorii Masters.

Elitní jezdci a junioři nechali uprchlíky před sebou jet pouhých 5 km. Pak si začali dělit body pro sebe. Navíc se přehnali přes uprchlíky takovou rychlostí, že někteří během chvilky ztratili kontakt s pelotonem a byli rázem mínus jedno kolo. Velice aktivní v závodě byl Martin Voltr (RRK group - PierreBaguette – Benzinol). Několikrát se mu podařilo odskočit z pelotonu a navíc byl silný i v koncovce. Nakonec se však musel sklonit před týmovou silou jezdců z ČEZ Cyklo Teamu Tábor a jejich lídrem Šimonem Vaníčkem. Ten využil týmové spolupráce a odvděčil se vítězstvím v závodě.

„Plán byl vyhrát, ale necítil jsem se ze začátku nejlíp. Kluci z týmu jeli výborně, a mě se to ke konci rozjelo a podařilo se vytěžit důležitý body. O víkendu startujeme na Českém poháru v Kyjově,“ řekl v cíli Šimon Vaníček.

Aktivitní byl i Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), který nakonec dojel na třetím místě a stačil nasbírat i dostatek prémií v bodovací soutěži.

Překvapením pak byl výkon mladíka ještě juniora Jakuba Kuby (Team Dukla Praha), který málem nestihl start kvůli dopravní zácpě. Nakonec nechyběl v úniku ani ve spurtech a nasbíral celkově 13 bodů. To mu tak stačilo na vítězství v kategorii juniorů a čtvrté místo v celkovém hodnocení.

Ženám kralovala Tereza Vaníčková (Brilon Racing Team). Juniory vyhrál Jakub Kuba (Team Dukla Praha). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Zikmund (Hello CTW).

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 23. května v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 16:00, kdy startují žákovské kategorie.

GP CUBE 9. května 2023

Čas vítěze: 1:20,09 h 60km

1. Šimon VANÍČEK - ČEZ Cyklo Team Tábor

2. Martin VOLTR - RRK group - PierreBaguette - Benzinol

3. Richard HABERMANN - AC SPARTA PRAHA

4. Jan ŠUBRT - AUTHOR TEAM STUPNO

5. Jan RAJCHART - AUTHOR TEAM STUPNO

6. Stanislav PROCHÁZKA - LAPIERRE PLZEŇ

7. Petr FIALA - Xeelo cycling team

8. Matyáš FIALA - ČEZ Cyklo Team Tábor

9. Denis RUGOVAC - AC SPARTA PRAHA

10. Joshua Edward DAVIES - Rafkarna IDEA Cycling Team

BAUHAUS Cup Juniorů

1. Jakub KUBA - TEAM DUKLA PRAHA

2. Jakub ELBADRI - TEAM DUKLA PRAHA

3. Jaromír KOHOUT - Roman Kreuziger Cycling Academy

Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity)

1. místo Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA) 5b

LIV BOHEMIA SEKT CUP (ženy)

1. Tereza VANÍČKOVÁ - Brilon Racing Team

Master CUP

1. Petr ZIKMUND - Hello CTW

2. Petr RUMAN - CYKLO ATOM

3. Zdeněk RUBÁŠ - AC SPARTA PRAHA

Foto Tomáš Tesař

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24