Hlaváčková s Hradeckou si zahrají finále Australian Open!

27.01.2016 12:09     27.01.2016 13:30

Poprvé v kariéře si tenisové dámské duo Hlaváčková - Hradecká zahraje finále Australian Open. V prvním setu to ovšem opět vůbec nevypadalo. Duel ale následně jasně rozhodly.

FOTO_Facebook_Andra Hlaváčková

České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká znovu potvrdily ohromné kvality a zejména touhu po vítězství. V semifinále Australian Open nastoupily proti Sü I-Fan a Čeng Saj-saj z Číny. Na začátku utkání to ale znovu na velké oslavy nevypadalo, to se opět, podobně jako ve čtvrtfinále, zlomilo v průběhu hry. Nakonec zvítězily 3:6, 6:3 a 6:1.

České tenistky opět v prvním setu neuspěly. Pak ale přišel zvrat a už ve druhé sadě uhrály náskok 3:0. Číňanky pak ztratily důleižtý servis. Pak zasáhlo počasí, když muselo být utkání za stavu 2:1 a 30:15 přerušený ve chvíli, kdy podávala Hradecká. Průběh duelu po návratu na kurt už byl jasně v režii českého dua.

Na závěrečný triumf 6:1 stačilo Hlaváčkové s Hradekou jen pouhých osm minut. Jde o jejich páté grandslamové finále, nicméně v Melbourne jde o premiéru. Stříbrné medailistky z olympiády v Londýně teď čekají na své soupeřky. Na převážně čeksé finále nakonec ale nedojde. Karolína Plíšková s Němkou Görgesovou podlehly páru Hingisová - Mirzaová 1:6 a 0:6.

FOTO: Facebook Andrea Hlaváčková

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24