QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejisté ZČU obhájili pohár! Čeká je Evropská univerzitní hokejová liga

23.10.2014 13:10

Hokejisté Západočeské univerzity se v hokejové bitvě studentských týmů opět blýskli. Obhájili loňské vítězství. Spolu s hokejisty Lékařské fakulty je navíc čeká vstup do Evropské univerzitní hokejové ligy!

D7H_4519a

Hokejisté Západočeské univerzity v Plzni obhájili loňské vítězství v souboji plzeňských univerzit. Na ledě ČEZ arény porazili tradičního rivala tým Lékařské fakulty UK v Plzni 7:5. Hokejistům fandily skoro dvě tisícovky studentů obou  univerzit.

Souboj studentských týmů se od začátku změnil v nelítostnou bitvu, do které sice vstoupili studenti Lékařské fakulty šťatsněji, když vstřelili první gól, nicméně následně už na hokejisty ZČU během celého zápasu dotahovali brankové manko. Západočeská univerzita tak nakonec slavila zasloužené vítězství. Poměrně kuriózním faktem navíc je, že v týmu ZČU se objevily dokonce tři studentky, z nichž jedna se postavila rovnou do brány.

"Naší hlavní motivací i odměnou jsou spokojené obličeje hráčů a nadšení diváci.  Byli bychom proto rádi, kdyby se tento zápas stal každoroční tradicí a byl navždy spjat s plzeňským hokejem i studenty,“  řekl jeden z organizátorů akce, Filip Malota z Lékařské fakulty UK v Plzni. Potěšilo ho i to, že na zápas dorazily téměř dva tisíce diváků, což je o několik stovek více než loni, kdy se jejich počet pohyboval okolo necelých sedmnácti set.

Plzeňští studenti budou bojovat v Evropské univerzitní hokejové lize!

V rámci utkání navíc došlo na podpis smlouvy mezi Západočeskou univerzitou a prezidentem Evropské univerzitní hokejové asociace Jaroslavem Strakou o účasti společného plzeňského týmu v lize. Z obou univerzitních rivalů se tak stanou oficiálně spoluhráči. V Evropské studentské hokejové lize budou bojovat pod názvem Akademici Plzeň.

V základní části na domácím ledě v plzeňské ČEZ Aréně na něj čeká osm zápasů proti univerzitním celkům z České republiky, Slovenska a Rakouska. Společný tým plzeňských studentů trénuje již druhou sezónu bývalý extraligový hráč Pavel Vostřák.

FOTO: Jiří Šimeček

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24