QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni tvrdě narazili. S Pardubicemi prohráli 7:2

30.10.2022 20:10

V neděli 30. října se v Pardubicích odehrálo 16. kolo hokejové Tipsport extraligy. Škodováci tentokrát domů nepřivezou ani jeden bod. Dynamo si totiž zápas pohlídalo a porazilo Indiány 7:2.

HC Škoda Plzeň_Pardubice_1022_HC

Lídr tabulky dnes ukázal svoji sílu. Už od začátku utkání mělo Dynamo náskok. Skóre ve třetí minutě utkání otevřel Lukáš Radil, který poslal Pardubice do vedení 1:0. Plzeň však dokázala v přesilovce srovnat, když se po dorážce Kodýtka trefil Kryštof Hrabík. Dvě minuty nato David Cienciala opět poslal do vedení Dynamo. Vítězství v první třetině ještě potvrdil Patrik Poulíček a Indiáni tak do kabin odcházeli za stavu 3:1 pro domácí.

Přetahovaná pokračovala i ve druhé třetině. Petr Kodýtek přijal přesnou přihrávku zpoza branky od Rakonena a poslal puk k tyči pardubického gólmana. Snížil tak náskok Dynama na 3:2. Další gól padl zhruba pět minut před koncem třetiny, kdy se po pěkné akci trefil Martin Bučko z Pardubic. Druhá třetina tak byla na góly vyrovnaná, skóre však mluvilo ve prospěch Dynama, tedy 4:2.

Poslední třetina už byla gólovou přehlídkou Pardubic. Pátý gól zařídil Patrik Poulíček, který první trefou plzeňského gólmana neprostřelil, avšak z otočky již bránu neminul. Neuplynula ani minuta a pardubičtí fanoušci se radovali znovu. Tentokrát se prosadil Peter Čerešňák a patnáct vteřin na to, se do plzeňské branky trefil Tomáš Urban. Indiáni tak doslova během pár vteřin inkasovali tři góly. Skóre se tak vyšplhalo na konečných 7:2.

 

SESTAVY

 

HC Dynamo Pardubice

Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák (A), T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Cienciala, R. Kousal (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten.

Branky a nahrávky: 3. Radil (D. Musil), 13. Cienciala (Radil), 18. Koffer, 36. Bučko (R. Kousal, Radil), 52. Poulíček (Koffer, Paulovič), 53. Čerešňák (Matýs), 53. Urban (Rákos, Bučko) – 11. Hrabík (Kodýtek), 27. Kodýtek (Rekonen, Hrabík). 

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 7:2.

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24