Již tuto sobotu startuje Sportmanie Plzeň 2021

20.08.2021 7:00

Už pošesté se stane amfiteátr a park za OC Plzeň Plaza centrem plzeňského sportu. V sobotu 21. srpna začíná šestý ročník Sportmanie, kterou pořádá město Plzeň.

F_A_1252_B06_1085

Děti, mládež i dospělí si budou moci na vlastní kůži a pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně a Plzeňského kraje vyzkoušet nejrůznější druhy sportů.

Na 40 stanovištích se ve třech třídenních cyklech vystřídá na sedm desítek sportovních odvětví. Kromě tradičních sportů čekají na návštěvníky letos také např. motokáry, snowboard a sjezd na opravdovém sněhu, chybět nebude oblíbená vodní skluzavka, Jumparéna ani autodráha. Bohatý doprovodný program nabízí mj. ranní rozcvičky pro každého, na hlavním pódiu v režii Krašovská Aktivity centra Plzeň pestrou směs soutěží, hudebních a pohybových vystoupení, dále řadu autogramiád českých olympioniků a známých sportovců vč. úspěšných plzeňských fotbalistů, hokejistů, házenkářů, futsalistů, atletů a dalších.

Vstup na akci je tradičně zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14:00 do 20:00 hodin, o víkendech od 10.00 do 20:00 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 29. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16:00 hodin.

Hodinového slavnostního zahájení se v sobotu 21. srpna od 17:55 hodin zúčastní mj. olym­pijská medailistka z Londýna 2012, plzeňská tenistka Andrea Sestini Hlaváčková (její autogra­miáda začíná už v 17 hodin). Krátké proslovy pronesou i plzeňský primátor Martin Baxa, předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser, první náměstek primátora Roman Zarzycký, hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová a představitelé největších plzeňských obvodů.

Letošní novinkou bude vystoupení Divadla Spejbla a Hurvínka s hrou Nezvaný host ve čtvrtek 26. srpna od 17 hodin. Na návštěvníky čekají také dva atraktivní běhy, v sobotu 28. srpna Letní běh – nezávodní běh se zážitkovými stanovišti (barvičky, pěna, překážky) a v neděli 29. srpna překážkový běh LUTIC RUN. 

 

Foto: Magistrát města Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24