QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klub HC Škoda potvrdil změnu vlastnictví! Mění se i vedení klubu!

09.05.2023 12:16

Už dlouho se spekulovalo o prodeji plzeňské Škodovky. Dnes klub HC Škoda potvrdil, že novým spolumajitelem je společnost Autocentrum Šmucler. Změny jsou i ve vedení klubu.

hcskoda plzen predstaveni smucler

Do nové sezóny 2023/24 vstupuje extraligový hokejový klub Škoda Plzeň s velkými změnami v kádru a také ve vlastnické struktuře a ve vedení. Klub potvrdil, že Martina Straku v roli spolumajitele doplní společnost Autocentrum Šmucler. Generálním partnerem i pro nadcházející sezónu zůstává společnost Škoda Group. Nový spolumajitel koupil 50 % společnosti.

„Již delší dobu jsem k sobě hledal silného partnera, který by se zapojil do řízení klubu. Jsem velice rád, že jsem jej našel právě ve společnosti Autocentrum Šmucler, kterou vlastní Jan Šmucler a Miroslav Bláha,“ uvádí Martin Straka.

Straka z klubu odcházet nebude. „Samozřejmě budu v klubu pokračovat, žádná jiná varianta nikdy nepadala v úvahu!“

Martin Straka připustil, že se v posledních letech plzeňský klub zastavil. „Všichni v organizaci si přejeme, abychom se posunuli v tabulce a celkově v soutěži výše. V posledních letech jsme se zastavili na místě, a to si nikdo z nás nepřeje. Naopak. Chceme společně dosáhnout úspěchu.“

Klub má po obchodní a provozní stránce řídit Jan Šmucler s Miroslavem Bláhou, odejít má dosavadní obchodní ředitel Rudolf Matějka. „Naším společným cílem je vrátit plzeňský hokej zpět na přední příčky, a proto na cestě za jeho splněním spojíme své síly. Martin je hokejovou legendou a hokeji rozumí jako málokdo, proto mu chceme pomyslně uvolnit ruce, aby se mohl více soustředit na sportovní záležitosti. Já s Miroslavem Bláhou budeme klub řídit po jeho obchodní a provozní stránce,“ říká Jan Šmucler, spolumajitel a předseda představenstva HC Škoda Plzeň.

Poslední dobou klubu nefungovala ani komunikace s fanoušky a partnery. I to se má zlepšit. „Soustředíme se v první řadě na posílení značky HC Škoda Plzeň a na vztah klubu s partnery a fanoušky. Chceme vůči partnerům a fanouškům komunikovat transparentně, upřímně a otevřeně,“ doplňuje Miroslav Bláha, spolumajitel a člen představenstva HC Škoda Plzeň.

foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24