QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

LOH Londýn: Co přinesla středa 8. srpna

08.08.2012 22:04

Středa přinesla další medaili pro Českou republiku. Finále běhu na 400 metrů překážek zaběhla skvěle Zuzana Hejnová a vybojovala bronzovou medaili. Denisa Rosolová skončila sedmá.

Co přinesla středa 8. srpna na olympiádě v Londýně? Hlavně jednu bronzovou medaili, kterou vybojovala Zuzana Hejnová v běhu na 400 metrů překážek.

Hned dvě atletky měla Česká republika ve finále běhu na 400 metrů překážek na OH v Londýně. Na stupně vítězů nakonec dosáhla Zuzana Hejnová, která zaběhla skvělý čas 53,62.  Další česká překážkářka Denisa Rosolová skončila ve finále sedmá.

Do finále postoupil tyčkař Jan Kudlička, k postupu mu stačilo skočit 550 cm na první pokus. Finále tyčkařů se bude skákat v pátek. Kudlička byl na loňské olympiádě v Pekingu desátý.

Olympijský desetiboj vzdal Roman Šebrle. Už když odlétal do Londýna z Čech, avizoval zraněnou patu. Rozhodl se ale, že své místo na olympiádě nepřenechá a v závodě nastoupí. Nakonec olympijský vítěz z Athén vzdal hned po první disciplíně, běhu na 100 metrů. Šebrle doběhl na posledním místě a do druhé disciplíny už nenastoupil.

Pata plzeňské tyčkařky Jiřiny Ptáčníkové, která skončila v úterním finále na šestém místě, je jen pohmožděná. Jiřina Ptáčníková tak může v klidu pokračovat v sezoně.

Stříbrná olympionička z Plzně tenistka Andrea Hlaváčková byla na skok v Plzni, kam přivezla stříbrnou medaili a setkala se s fanoušky. Ve středu 8. srpna už ale zase odlétala na další turnaj do Ameriky. Rozhovor s Hlaváčkovou najdete zde. 

Ve čtvrtek čeká Česko další zajímavý závod. Do finále hodu oštěpem nastoupí Barbora Špotáková. Tak držme palce!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24