Lukáš Hejda, kapitán FC Viktoria Plzeň: Vedeme ligu, chceme titul!

24.01.2023 15:31

Jaké jsou nové posily v týmu FC Viktoria Plzeň? S jakou motivací vstupuje aktuální fotbalová jednička do druhé části ligy? Přinášíme novinky z kabiny plzeňské Viktorie.

Lukáš Hejda_0123_FCVP

V zimní části se fotbalový tým FC Viktoria Plzeň vyšplhal na první příčku tabulky FORTUNA:LIGY. Do druhé fáze sezony nastupuje s dvoubodovým náskokem na Slavii. Třetí příčku drží pražská Sparta. 

V sobotu 28. ledna nastoupí fotbalisté Viktorky do prvního zápasu v jarní části nejvyšší tuzemské ligy. Cíl je jasný. Vyhrát titul. “Momentální cíl je jednoznačný - dobře vstoupit do jarní části soutěže. Pauza byla poměrně dlouhá, formy týmů mohou být jiné. Do každého zápasu půjdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Jsme v pozici, kdy ligu vedeme a pokud bude šance a budeme mít výsledky, tak chceme o titul zabojovat,” komentoval trenér Michal Bílek. “Z kluků cítím obrovskou sílu a těšíme se na to,” dodal.

Lukáš Hejda shrnul cíl týmu v jedné větě: “Já to řeknu jednoduše. Vedeme ligu, chceme titul,” řekl se smíchem kapitán plzeňského kádru. 

Co je nového v kabině FC Viktoria Plzeň?

POSILY:

Během zimní přestávky do Viktorie přišly čtyři nové posily. Konkrétně jde o brankáře Adama Zadražila, záložníka Romana Květa a útočníky Rafiu Durosinmiho a Matěje Vydru. “Matěj měl těžké zranění, byl 8 měsíců prakticky mimo, je ale už silný a rychlý, má dobré zakončení. V ofenzivě by nám mohl hodně pomoct. Do kabiny zapadl, je sebevědomý a jsme rádi, že k nám přišel i když byl zraněný,” komentoval nového útočníka trenér Michal Bílek. 

“Rafiu Durosinmi je mladý kluk, sledovali jsme ho už delší dobu. Když nastoupil, ukázal, že má dobrý pohyb, slušné zakončení. Vše bude záležet na tom, jak se chopí své šance. Je u nás na hostování, věřím tomu, že v jarní části ukáže svoji kvalitu,” řekl na adresu nového útočníka trenér.

ODCHODY:

S A týmem už se na pokračování sezony nepřipravuje útočník Fortune Bassey. “Fortuneho jsme brali na hostování, aby se ukázal. Po podzimní části jsme se ale rozhodli, že opci neuplatníme. Ferencvárosi jsme dali najevo, že by u nás už moc šancí nedostával a můžou si hráče stáhnout zpět. Momentálně je Fortune v týmu B a bude se s nimi zatím připravovat i nadále,” řekl Daniel Kolář, sportovní ředitel klubu.

Kabinu Viktorie opustili i Martin Jedlička a Aleš Čermák, ti budou hostovat na jaře v Bohemians Praha 1905.

ZRANĚNÍ: 

Viktorii i nadále trápí zranění hráči. “Trochu nás trápí zranění. Máme čtyři zraněné hráče. Mimo hru je Řezník, Tijani, Sýkora a Kliment. Řezník by měl být mimo ještě týden, pokud vše dobře dopadne, zapojí se ale velmi brzy. Tijany měl zánět achilovky, tam je to bohužel na delší dobu. To platí i u Jana Klimenta, ten se zranil na tréninku. Když to dopadne dobře, nastoupit by mohl někdy v únoru,” uzavřel trenér Michal Bílek. 

 

Podpořit Viktorii můžete již tento víkend. V sobotu 28. ledna od 15:00 přivítají fotbalisté FC Viktoria Plzeň na svém hřišti Hradec Králové. Buďte u toho!

 

Foto ilustrační FCVP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24