QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Kvildě odstartuje 25. ročník Skimaratonu

26.02.2010 6:42

Stovky lyžařů absolvují o víkendu ČEZ Šumavský Skimaraton. Přihlásit se 25. ročníku oblíbeného závodu můžete přímo na místě ještě těsně před startem.

skimaraton

V sobotu 27. a v neděli 28. února proběhne na Šumavě 25. ročník ČEZ Šumavského Skimaratonu. Mezinárodní akce, jejíž závody na 45 km a 22 km klasicky a 20 km volně jsou součástí série Euroloppet, startuje na Kvildě. Přihlásit se on-line můžete do čtvrtka 25. února do 20 hodin.

"On-line registrace poběží do čtvrtka do 20 hodin. Přihlásit se bude možno ještě na místě přímo na Kvildě v obecním sále. Definitivní uzávěrka přihlášek pro jednotlivé závody je až v čase jejich startu. Opozdilci tedy mohou zaplatit startovné ještě on-line platební kartou, nebo při výdeji startovního čísla," informovali pořadatelé s tím, že většina závodu se poběží na nových tratích a po několika letech se při něm lyžaři podívají také na Zadov. "Ve startovní tašce najde každý účastník závodu především startovní číslo, čip, pásek na upevnění čipu, drobné dárky od partnerů a originální lyžařskou čepice Craft s logem závodu."

Starty proběhnou ve vlnách

Starty závodů budou, s výjimkou dětských kategorií, probíhat ve startovních vlnách, které budou prostorově odděleny. "Čas startu všech vln a tudíž všech účastníků závodu bude totožný. Pro hlavní závod na 43 km klasicky bude startovní pole rozděleno do tří vln. V první vlně bude startovat 40 nejlepších závodníků (členové reprezentace, prvních 15 z průběžného pořadí Patria Direct SkiTour a nejúspěšnější závodníci loňského absolutního pořadí na této trati). Ve druhé vlně budou startovat držitelé Euroloppet pasu a další úspěšní závodníci loňského ročníku. V této vlně budou dvě stovky závodníků. Ve třetí vlně pak bude startovat zbytek startovního pole," uvedli pořadatelé s tím, že pro závody na 23 km volně i klasicky bude start obdobně organizován ve dvou vlnách.

Více najdete na webových stránkách závodu www.skimaraton.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24