QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na šumavském Špičáku se s novým pracovním týdnem začne znovu lyžovat

27.12.2014 13:16

Znovu se na šumavském Špičáku začne lyžovat v pondělí 29. prosince. Postupně se začnou otevírat i další sjezdovky. Světlušky pro děti i silvestrovský noční sjezd nejprudší sjezdovky v ČR se také uskuteční.  

Špičák - rozhledna_www.spicak.cz

Po prvních šesti dnech provozu v půlce prosince, které přerušilo počasí, se šumavský Ski&Bike Špičák otevře znovu lyžařům v pondělí 29. prosince ráno.

"K dispozici bude páteřní sjezdovka Slalomová, kde máme v průměru mezi 30-50 cm převážně technického sněhu. Od pátečního rána také napadlo okolo 10 cm přírodního," říká k aktuálnímu stavu provozní ředitel a spolumajitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.    

Největší středisko v oblasti otevře díky mrazům a možnosti zasněžování v průběhu nastávajícího týdne postupně i další své sjezdovky.

"Nejprve rodinnou Spodní Šanci a dětský areál pod hotelem Sirotek a následně i dvojku U Zalomeného," dodává Kasík.

Na Spodní Šanci by se už v úterý 30. prosince večer měla uskutečnit tradiční akce pro děti spojená s koncem roku – sjezd světlušek. Od 17.30 hodin budou děti tuto sjezdovku sjíždět s lampiony a potom mají zadarmo večerní lyžování. Navíc jsou pro ně nachystány hry, táborák a velký ohňostroj. Silvestrovský noční sjezd dospělých s pochodněmi nejprudší české sjezdovky Šance je zatím také velmi reálný, přesnější informace poskytneme zítra.       

V pondělí 29. prosince bude na Špičáku k dispozici půjčovna lyží, snowboardů či dalšího vybavení i lyžařská škola. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24