QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční běh v Liticích nalákal davy nadšenců - FOTKY

12.12.2017 12:58

Nultý ročník netradičního nočního terénního běhu v plzeňských Liticích se podle všeho stal základem nové tradice. Takový zájem běžců organizátoři nečekali!

Liticky_nocnik_cíl2
Liticky_nocnik_cíl2Liticky_nocnik_cílLiticky_nocnik_běžciLiticky_nocnik_miňonkaLiticky_nocnik_mužiLiticky_nocnik_ženy

Originální noční terénní běh s ještě originálnějším názvem "Litický Nočník 2017" má ze sebou hodně vydařenou premiéru. Ačkoliv se jednalo původně jen o takový "testovací" závod, vypadá to, že se v Liticích podařilo založit novou běžeckou tradici.

Na šestikilometrovou trať, která vedla převážně lesy v okolí Litic, se vydala celá stovka nadšenců. Závodníci startovali v patnáctivteřinových intervalech. Jelikož byl tento závod náročný na orientaci v neznámém prostředí a po tmě, byla podmíkou funkční čelová svítilna.  

V absolutním pořadí kategorie muži zvítězil v čase 0:24:33 Ervin Beshir z SK Zdice, v kategorii ženy pak Teodora Cgvalová z Forrest Gump Team v čase 0:24:50. V kategorii muži nad 40 let se na 3. místě umístil litický borec Marek Hnát z NH Litice v čase 0:32:12.

Závod byl původně myšlený jako spontánní zkouška. Díky ohromnému zájmu nicméně už teď organizátoři plánují další ročník. "Byli jsme překvapeni, jaký byl zájem o tento závod. Původně jsme počítali s pár skalními běžci a kamarády, nakonec jsme museli ale regisraci na stovce přihlášených stopnout.  Moc se těšíme na další ročník. Je vidět, že netradiční závody táhnou a umí si je užít nejen zkušení běžci, ale také lidé běhající jen tak pro radost. Na příští rok se pro mimořádný úspěch a zájem bude muset počítat raději se zvýšeným běžců z celých západních Čech," říká za organizátory Radek Švajcr.

"Chtěl bych poděkovat všem běžcům za účast, místním oddílům biatlonu a pozemního hokeje za zázemí a Litickým hasičům za technickou pomoc v podobě osvětlení, pomoci na trati a výborného čaje s rumem, který běžci v chladném počasí po dokončení závodu významě ocenili," dodává.

FOTO: Radek Švajcr & Forrest Gump Team

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24