QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslavte Svátek práce sportem. Festival běhu cílí na rodiny

27.04.2023 9:38

V Plzni se na Svátek práce bude konat Festival běhu. Na malé i velké sportovce čeká kromě závodních tratí i zajímavý doprovodný program.

rozběháme česko

Nezisková organizace Rozběháme Česko, z.ú. oslaví 10 let svého působení a jako oslavu si připravila ve spolupráci se Sportovní Plzeň, pojišťovnou VZP a plzeňským pivovarem celodenní akci pro rodiny. „Oslavíme Svátek práce i lásky sportem, nejlépe během. Ten může být celoživotní láskou, pro někoho i prací,“ říká jedna z organizátorek Zdenka Kamišová.

Festival běhu se bude konat v pondělí 1. května od 9 do 19 hodin. Pro běžce je připraveno několik tratí: dětské závody 500 a 1000m, zábavný rodinný běh/chůze na 3 km s překvapením a závod Plzeňská 5 a 10 km. Každý běžec si určitě přijde na své.

Po celý den budou v areálu plzeňského pivovaru kromě závodů připraveny také zajímavé přednášky na téma zdravého životního stylu, workshopy a stánky se sportovním oblečením. Tejpování pro běžce bude zdarma, stejně jako vstup na celou akci. Těšit se také můžete na autogramiádu sportovců.

Pro děti je připraven bohatý program. Mladí sportovci si budou moci vyzkoušet své dovednosti například na lezecké stěně. „Dospělé lákáme na vzdělávání, závody a posílení týmového ducha. Vítězný tým získá sud piva,“ prozradila organizátorka akce.

„Díky spolupráci s Městem Plzeň, odborem Sportovní Plzeň se nám podařilo zajistit vstupy na přednášky i na celou akci zdarma, zájemci hradí pouze startovné. V ceně je však krásná kovová medaile,“ říká Zdenka Kamišová. „Na místě si můžete prohlédnout, ale i zakoupit sortiment sportovního vybavení, oblečení a výživových doplňků.“

Z běžeckého festivalu si můžete odnést například čelenky BJEŽ, nebo legíny od Best time, boty SALMING, nebo oblečení od Rozběháme Česko, vitamínové doplňky pak představí PT Servis z Plzně.

Tento projekt není pouze nahodilým gestem. Je to jeden z kamínků mozaiky aktivit neziskové organizace Rozběháme Česko, z.ú., která usiluje o propagaci zdravého pohybu, zejména běhu.

Více informací o Festivalu běhu naleznete na www.rozbehamecesko.cz/zavody/bezecky-festival/

Foto ilustrační Rozběháme Česko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24