QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Park za Plazou bude žít sportem. Sportmanie naváže na Olympijský park Plzeň

16.06.2017 7:57

Loňský Olympijský park Plzeň v areálu za Plazou měl ohromný úspěch. Město se tak rozhodlo, že obdobnou letní akci uspořádá i bez olympiády. Čtěte podrobnosti!

IMG_0936

Na olympiíjský park naváže v letošním roce velký sportovní projekt nazvaný Letní SPORTMANIE Plzeň 2017. Desetidenní akce proběhne od 18. do 27. srpna. Olympijský park minulý rok navštívilo zhruba 110 tisíc lidí. Projekt ovšem ještě musí posvětit zastupitelé, kteří budou příští týden řešit uvolnění prostředků na akci.

Místem dění by měl opět být amfiteátr a park za OC Plzeň Plaza. Akci chtějí letos organizátoři víc zaměřit na adrenalinové sporty. "Mezi hlavní atrakce bude patřit Jump Arena, největší outdoorová sestava trampolín v České republice, chybět nebudou lanové a lezecké centrum, fit park, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další. Pořadatelé chystají běžecké závody zdatnosti, besedy se sportovci, ranní cvičení a podobně. Vstup na akci, jejímž cílem je rozvíjet a podporovat sport a zdravý životní styl, bude zdarma," říká mluvčí města Eva Barborková.

"Loňský olympijský park měl obrovský úspěch, měl smysl. Proto bychom i letos chtěli Plzeňanům a návštěvníkům města nabídnout možnost smysluplně trávit prázdninové dny, seznámit se s jednotlivými druhy sportů, vyzkoušet si nejrůznější atrakce. Na rozdíl od loňska je připravovaný program víc postaven na adrenalinových, individuálních a netradičních aktivitách,“ dodává primátor Martin Zrzavecký.

Park za řekou nabídne 50 až 60 sportovních aktivit a opět se na něm budou podílet plzeňské sportovní kluby. "Hlavní atrakcí se stane Jump Arena, tedy sestava trampolín o rozměrech 30 krát 15 metrů. Trampolíny jsou určeny pro vertikální skákání i pro skákání z boku, užít si je mohou dospělí i děti od čtyř let věku,“ přiblížil radní pro sport Petr Chvojka.

Slavnostní zahájení bude v pátek 18. srpna v 19 hodin. Program bude postaven na ukázkách adrenalinových aktivit, návštěvníky čeká sportovněji zaměřená show. Součástí desetidenního programu budou také besedy se známými sportovci, přednášky a autogramiády. Nedílnou součástí akce se stanou, stejně jako v loňském roce, hojně navštěvovaná ranní cvičení pro veřejnost.

Sportmanie má rozpočet 5 a půl milionu, milion a půl přispěje první plzeňský obvod. Návštěvníky z dalších částí regionu budou lákat "ochutnávky" ve čtyřech městech kraje. "Jednodenním sportovním programem chceme ve čtyřech vybraných městech oslovit v dopoledních hodinách děti, v odpoledních pak širokou veřejnost. Lidé si budou moci vyzkoušet adrenalinové aktivity, k dispozici jim bude i mobilní lezecká stěna, a to 26. června v Rokycanech, 27. června v Domažlicích, 28. června v Tachově a 29. června v Klatovech,“ doplnil Filip Marian z odboru sportu, který má akci na starost.

Už v červenci bude na akci lákat propagační show spolu s umístěním mobilní lezecké stěny na náměstí Republiky v Plzni, ta potrvá až do zahájení projektu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24