QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská Hrochová odlétá do olympijského Tokia

27.07.2021 8:19

Největší sportovní akce letošního roku v podobě Olympijských her v Tokiu se nezadržitelně přiblížila. Sportovci postupně nabírají směr Japonsko a mezi nimi nechybí ani plzeňská atletka Tereza Hrochová.

1

Všestranná běžkyně již má za sebou několik startů v národním dresu, ve kterém mimo jiné zazářila jako členka stříbrného týmu žen na mistrovství světa v běhu do vrchu v roce 2019 nebo zvítězila v B běhu na letošním evropském poháru v běhu na 10 000 m.

Mistryně České republiky a účastnice loňského světového šampionátu v půlmaratónu bude české barvy hájit v náročném maratónu. Ten poprvé běžela letos v Rakousku, kde zaběhla nejrychlejší debutantský čas české historie 2:29.06, kterým rovnou splnila limit právě pro start pod pěti kruhy.

V pondělí 26. července letěla svěřenkyně Vladimíra Bartůňka do dějiště olympijských her a na start nejprestižnějšího maratonského závodu se postaví na závěr olympiády. Několik týdnů pobyla v zahraničí na soustředěních, každým závodem potvrzovala rostoucí formu a nyní už bude vše jen na Terce, protože její osobní trenér se bohužel do nominace nedostal. Naopak o vlásek utekl olympijský start druhé závodnici ŠKODY Plzeň Tereze Petržilkové. Velice nadějný a kvalitní čas české ženské štafety 4x400 m, jejíž je pravidelnou členkou, nestačil na úspěšnou kvalifikaci.

 

Foto: AK ŠKODA

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24