Plzeňská tenistka Záhlavová-Strýcová nepřekvapila, na Australian open ve dvouhře končí!

16.01.2014 12:50

Zázrak se nekonal. Barbora Záhlavová-Strýcová nevyzrála ve druhém kole  Australian Open na obhájkyni titulu Azarenkovou z Běloruska. Naopak v deblu postupuje Hlaváčková se Šafářovou.

IMG_5215

Plzeňská tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová se o senzaci na Australian Open nepostarala. Ve druhém kole úvodního grandslamu nevyzrála na obhájkyni titulu Viktorii Azarenkovou z Běloruska. 27letá rodačka z Plzně podlehla světové dvojce za hodinu a 30 minut 1:6 a 4:6. Naopak s novou deblovou partnerkou se dařilo další plzeňské tenistce Andree Hlaváčkové.

Záhlavová-Strýcová bojovala se všech sil a favoritky se rozhodně nezalekla. Hned v úvodním gamu si při podání soupeřky vypracovala brejkbol, který bohužel neproměnila. Azarenková postupně najížděla na svou hru a ukázala, že není na pozici světové dvojky náhodou. Běloruska vyhrála první sadu za 35 minut hladce 6:1.

Rodačka z Plzně ve druhém setu přitvrdila a Azarenkové postup pořádně zkomplikovala. Svou bojovností se Záhlavová-Strýcová na Bělorusku dokázala dotáhnout. V deváté hře však nabídla soupeřce dva brejkboly a ta je využila. Azarenková bez potíží doservírovala, zvítězila 6:4 a radovala se z postupu do třetího kola.

Dařilo se naopak deblovému páru Andrea Hlaváčková a Lucie Šafářová.  Plzeňská deblová specialistka vyměnila Lucii Hradeckou za Lucii Šafářovou a i s novou deblovou partnerkou se jí dařilo. České fedcupové reprezentantky, které spolu hrály na grandslamu vůbec poprvé, zdolaly na rozžhaveném kurtu v Melbourne Parku japonsko-čínský pár Dateová-Krummová, Šuaj Čang dvakrát 6:4. V boji o osmifinále se Češky střetnou se španělsko-kazašskou dvojicí Medinaová a Švedovová.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24