Plzeňské házenkářky na Olomouc nestačily, podlehly 16:24

24.02.2016 20:06     24.02.2016 20:17

Na plzeňské palubovce se hrála předehrávka 20. kola WHIL. Nováček nejvyšší ženské házenkářské soutěže ale po motivačním Slovensku, kvůli technickým chybám, neuspěl. 

FOTO Hynek Sladký - 41

Aktuálně sedmý Olomouc začal utkání nekompromisně. Hned z úvodního útoku se prosadil! 

Tlak zkušeného soupeře nedal Plzni vydechnout a už ve 14. minutě, po pátém inkasování, si domácí celek bral první oddechový čas. 

Koučka Libuše Škvařilová neskrývá zklamání z výkonu: „ Náš tým nastoupil proti zkušenému soupeři oslabený o dvě hráčky. Lucka Pešičková a Věra Heřmánková mají před plánovanou operací. A bohužel, jejich absence se na dnešním výkonu tvrdě podepsala.“ hodnotí Libuše Škvařilová.

Alespoň v posledních minutách první půlky hostující tým polevil a Plzeň se dostala na rozdíl dvou branek. Po prvním poločase prohrává  8:10.

Jako posila přijela do Plzně z Tachova Nikola Pilátová, která tu v minulosti hrála. Bohužel,  její pomoc nestačila. „Když vypadnou střední spojky, rozehrávačky, je to prostě průšvih a dnes se mi to bohužel potvrdilo. Ten zápas byl pro nás strašně těžký," doplňuje plzeňská koučka.  Jak dlouho budou Lucka Pešičková a Věra Heřmánková mimo hru zatím není jasné.

Holkám se doma nedaří, jsou nervózní

Plzeň tahala od začátku zápasu za kratší konec, a neustále musela dotahovat náskok Olomouce. Hostující celek vstoupil velmi dobře, a rychle si vytvořil uspokojivý náskok, který si udržel až do konce.

„Asi musím být trpělivá, holky mají v tomhle věku obrovské výkyvy ve výkonech. Dneska to byla bída, bylo tam strašně technických chyb. Ze Slovenska jsem se vrátila plná optimismu, ale dneska to byla „ťafka“. Ale jak už jsem říkala, absence dvou výrazných hráček je prostě hodně znát. Navíc, holkám se nedaří na plzeňské palubovce. Nejspíš za to může tréma před domácím publikem, která je v tomhle věku pochopitelná,“  uzavírá Libuše Škvařilová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24