Plzeňský atletický dorost slaví dvojnásobný titul mistra ČR

28.09.2022 11:28
AK ŠKODA Plzeň (3)

V neděli 25. září se uskutečnilo Mistrovství České republiky týmů do 18 let. Na domácím stadionu se přes základní kola do republikového finále probojovalo jak dívčí, tak chlapecké družstvo.

Díky dosavadním výkonům z uplynulé sezóny patřily obě družstva k jasným favoritům na titul. "Dívky potvrzovaly pozici favoritek hned od prvních disciplín! Po ukončení 5. disciplíny z dvaceti jedné měly holky náskok více než dvojnásobný, a nakonec si součtem 248 bodů dokráčely pro jasné vítězství o více než 80 bodů před druhým týmem z Kopřivnice a pražskou Duklou," uvedl Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

O největší bodový příděl pro domácí tým škodovaček se postarala Viktorie Jánská, bronzová medailistka z Evropské Olympiády mládeže, dokázala zvítězit v běhu na 100 metrů překážek, ve skoku dalekém dokonce v novém osobním rekordu 592 cm a v běhu na 200 metrů byla druhá.

Dívky dominovaly napříč všemi disciplínami, když dokázaly vyhrát hned 9 dílčích disciplín. 

Mezi chlapci se schylovalo k boji mezi dvěma největšími kluby v České republice, a to domácí škodovkou a ostravským klubem s Vítkovic! "Plzeňští borci se soupeře vůbec nezalekli, naopak využili skvělého domácího publika a od první chvíle předváděli perfektní výkony! Domácí David Křivan si hned v rozběhu na 100 metrů dokázal vytvořit nové osobní maximum, když prolétl stovku za 10,81 sekundy. Ve finále potom potvrdil vítězství časem lehce přes 11 sekund před týmovým kolegou Jonášem Fleisigem. Prvenství v hodu diskem přidal ještě Pavel Forejt, když posledním pokusem překvapil všechny soupeře, kteří už nedokázali reagovat! V běhu na 2000 metrů překážek suverénně zvítězil Jiří Špiroch a běhu na 1500 metrů, medailista z EYOF, Jan Škarban. Nejvíce bodů týmu přispěl vícebojař Vojtěch Zajíc za 2. místo v tyči (OR 435 cm), 3. místo ve skoku vysokém (OR 190 cm) a 4. místo v běhu na 110 metrů překážek (OR 14,97 sekundy)," popsal Černý.

Týmu bodově přispělo všech 24 závodníků a celkovým součtem 224 bodů kluci zvítězili o ohromných 60 bodů a potvrdili tak letošní dominanci v republice.

Foto: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24