Plzeňský Prazdroj hrozí fotbalové asociaci! Nelíbí se mu situace v českém fotbale!

14.06.2013 15:16

Nejvyšší domácí fotbalová liga by mohla přijít o svého nejznámějšího a nejsilnějšího partnera. Plzeňskému Prazdroji došla trpělivost. Situace v českém fotbale se společnosti nelíbí a chce nápravu.

Naše nejvyšší fotbalová soutěž nese už řadu let oficiální název Gambrinus liga. Do budoucna by to tak ale už být nemuselo. Plzeňský Prazdroj vydal oficiální prohlášení, ve kterém vyzývá fotbalovou asociaci k nápravě současné situace ve fotbale. 

Prazdroj má smlouvu s Fotbalovou asociací ještě přesně na rok. Vyprší v červnu 2014. Zatím se ale na prodloužení smlouvy obě strany nedohodly a jednání tak budou pokračovat. Plzeňský Prazdroj ale otevřeně přiznal, že nespokojenost se stavem ve fotbale ze strany fanoušků a veřejnosti, se mu vůbec nelíbí.

"Gambrinus už 17 let přináší českým fotbalovým fanouškům skvělé zážitky, nadšenía zábavu. Nyní však naši fanoušci s námi sdílí hluboké znepokojení nad současnou situacív českém fotbale a oprávněně se nás ptají, co s tím děláme. Při nadcházejících jednáních budeme od asociace důrazně požadovat konkrétní řešení, jak zlepší image českého fotbalu a obnoví důvěru jeho fanoušků - našich spotřebitelů. Pokud nebudeme spokojeni s návrhy fotbalové asociace ke zlepšení obrazu české kopané, jsme připraveni hledat jiné formy, jak můžeme podporovat fotbal v České republice,"stojí v prohlášení, které má QAP k dispozici.

Hodně se spekuluje o tom, že obecně za vším stojí personální politika Fotbalové asociace. Velkým trnem v oku se řadě lidí stalo zvolení Romana Berbra do vedení asociace.

Podle Plzeňského Prazdroje ale nejde o konkrétní osobu nebo kauzu. Vadí mu celkový stav fotbalu u nás.

"Jde nám o celkové vnímání fotbalu, které není pozitivní. Komentovat konkrétní personální změny nám nepřísluší," potvrdil QAPu mlvučí Prazdroje Vladimír Jurina.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24