QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští fotbalisté drží hokejistům palce

08.11.2010 14:03

Fotbalisté plzeňské Viktorky stojí jednoznačně na straně hokejistů a drží jim palce! "Věříme, že o výsledcích se nebude rozhodovat u úřednického stolu," prohlásili Viktoriáni.

Pavel Horváth

Širokou sportovní veřejnost v Plzni zasáhla spekulace, že by plzeňskému hokejovému týmu mohlo být odebráno 19bodů. Jednoznačně na stranu HC Plzeň 1929 se postavili plzeňští fotbalisté.

"Sportovní fandové vnímají, že spolupráce fotbal – hokej je v Plzni na vysoké úrovni a nejedná se jen o prázdná gesta. Umíme si vyjít vstříc v synchronizaci termínů utkání, marketingových a diváckých akcích, ale samozřejmě sledujeme i výsledky sportovní," uvedl Aleš Pangrác, ředitel komunikace Viktorie Plzeň.

Situace hokejistů se probírá ve Štruncových sadech i v kabině. "Věříme, že výsledky dosažené na ledě nebudou změněny rozhodnutím úředníka. To co si hráči uhrají v zápasech je jediné férové měření sil. Pokud chybí někde nějaký podpis, je to chyba, klub by měl dostat pokutu, ale neměly by se kontumovat zápasy," řekl kapitán Pavel Horváth a dodal: "Bavili jsme se o tom v kabině, na hokeje chodíme, známe se a držíme hokejkám palce, aby to zvládli!"

"Z informací co máme z médií je zřejmé, že ke startu hráče v extralize je zapotřebí několika dokumentů, které mají navzájem podobnou povahu. Pokud tedy má hráč registrační průkaz a vedení ligy potvrdí soupisku na které hráč figuruje, pak je pro mě těžko pochopitelné, proč by nemohl hrát. V tomto ohledu to máme ve fotbale jednodušší," srovnal generální manažer Viktorie, Adolf Šádek. "Asi se někde administrativní chyba stala, podle mého názoru se nestalo ale nic tak zásadního, aby se utkání měla kontumovat. Jakýkoliv jiný postih než kontumace utkání a hlavně zjednodušení procesu registrace by mi přišlo jako rozumné řešení. Pevně věřím, že postihu se nevyhnou ani zodpovědné osoby na hokejovém svazu."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24