POZEMNÍ HOKEJ: Litice jsou 2x ve finále!

21.05.2023 18:20

V sobotu hráli odvetná semifinálová utkání litičtí muži i ženy. Zatímco muži měli z Prahy luxusní náskok, ženy musely v Rakovníku dohánět jednogólové manko.

DL200981
DL200981DL200908DL200900DL200905DL200885

Ženám se povedl v podstatě zázrak. Dokázaly domácí loňské mistryně porazit 1:0 a vynutily si tak nájezdy, ve kterých byly úspěšné. Muži v ostrém utkání nepustili Bohemians do většího trháku a udrželi si tak semifinálovou neporazitelnost. Oba týmy tak čeká v sobotu 3. června v Rakovníku finále a čeká je stejný soupeř - Slavia Praha. Nikdy v historii nehrály ve finále dva litické týmy najednou, ženy po loňském senzačním bronzu posunuly svoji úroveň o kus dopředu.

Extraliga ženy

Semifinále č.2

HC 1972 Rakovník - Plzeň Litice 0:1 (0:0) - samostatné nájezdy 2:3 (rozhodující nájezd vstřelila Jelenová)

Gól: Duchková

Hrály: Morová, Linková, Duchková L., Duchková J., Kožíšková, Bystřická, Augustinová, Dolívková, Vyletová, Tušlová, Rutová, Průchová, Jelenová, Cislerová, Brejchová, Lhotáková

Celé utkání okomentoval šťastný trenér Lukáš Nocar: "Druhé semifinále mělo pro nás jasný plán - vyhrát. Ideálně však o dvě branky. I druhé semifinále se odehrávalo hlavně uprostřed hřiště. V závěru první půle jsme měli obrovskou šanci, kdy Lucka Duchková po sólu přes celé hřiště nastřelila břevno. V druhé půli náš tlak sílil, přesunuli jsme se postupně co nejblíže k rakovnické brance, což domácí donutilo dělat chyby. Tlak sílil, až Lucka vstřelila vyrovnávací gól v sérii. To ještě v těsném závěru předvedla opět Lucka své druhé sólo přes celé hřiště (ještě jsem neviděl, aby někdo proběhl v extralize celé hřiště s balonkem na hokejce a vystřelil, natož dvakrát za zápas), kde před brankou nahrávala na zcela volnou Adélu Jelenovou, která na zadní tyči minula o kousíček branku a míček ještě přeskočil Vendule Rutové hokejku. Neuvěřitelná situace. Škoda, mohlo být rozhodnuto deset sekund před koncem. Nicméně následovaly nájezdy. Popsat vám je nemohu, protože si je nepamatuji, třeba někdy osobně až si zápas zpětně pustím. Zcela suverénně, v 6. sérii, vychytala mladičká Anča Linková nejlepší domácí hráčku Vorlovou a Jelenová rozhodla o historickém postupu našich žen do finále."

Extraliga muži

Semifinále č. 2

Plzeň Litice - HC Bohemians Praha 3:3 (2:1)

Góly: Homolka, Gerlický, Uhlíř / Lalík, Vudmaska, Vohnický

Hráli: Nečas, Skála, Benda, Svoboda, Bystřický, Hes, Šesták, Uhlíř, Koryťák, Levý, Kačírek, Homolka, Batík, Gerlický, Sochor, Barcal

Utkání opět komentováno domácími trenéry. Domácí trenér Tomáš Levý popisuje: "Že na nás Bohemians vlétne, bylo jasné. Manko z pátečního utkání měla velké. Připomínali jsme klukům, že to vše musíme zvládnout bez karet, že se jednoduchou kombinací musíme dostat přes jejich první blok. A tak to bylo. Byly místa v prvním poločase, kdy se naši útočníci utrhli a byli zbytečně vepředu. Vše jsme si v první čtvrtině vyříkali a hned to bylo na hře poznat. Utkání to bylo ostré, plné soubojů. Máme i několik zraněných, doufám, že se vše vyřeší do odletu do Irska, kam letíme na evropský pohár ve čtvrtek". Asistent trenéra Jan Dolejš doplňuje:" Smekám před všemi kluky, jak tento dvojzápas zvládli. Ale především smekám před naším mládím, jak si s takto těžkými chvílemi na hřišti poradilo. Měli jsme v mezi šestnácti hráči sedm kluků do dvaceti let. Výborný zážitek."

Litičtí muži ve čtvrtek odlétají do Severního Irska do města Banbridge, kde je čeká třetí nejvyšší soutěž evropských pohárů. Potkají se postupně s mistry z Dánska, Turecka a následně dle umístění ve skupině potkají soupeře dle výkonnosti. Druhou skupinu tvoří celky z Itálie, Irska, Walesu a Chorvatska.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24