QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozemní hokejisté z Litic zahájili přípravu. Startu sezony už se nemohou dočkat

18.08.2020 12:37

Týmy mužů i žen už za sebou mají intenzivní soustředění. Do nejvyšší soutěže naskočí začátkem září. Všichni doufají, že koronavirových omezení bude co nejméně.

Lucka

Pozemní hokejisté  z plzeňských Litic zahájili přípravu na velmi očekávanou sezonu na začátku srpna. "Po tréninkové sérii oba týmy mužů a žen měly svoje intenzivní soustředění s různými zaměřeními. Zatímco ženy se věnovaly více hokejce a utužení party, muži jej pojali především jako stmelení kolektivu s multi sportovně prožitkovým zaměřením. Oba týmy vstoupí do nejvyšší soutěže začátkem září a čirá radost ze zahájení možnosti měřit síly se soupeři je na všech hráčích a hráčkách patrná,“ sděluje kouč litických mužů Tomáš Levý.

Jaká opatření bude nutné dodržovat v souvislosti s hrozbou koronaviru, zatím není zcela jasné. "Samozřejmě máme v hlavách možná omezení, která nás čekají. Na rozdíl od jara však víme parametry soutěže, co se stane, když dojde ke karanténě, když se soutěž nedohraje a podobně.  Ale doufáme, že omezení bude co nejméně,“ popisuje situaci Tomáš Levý.

Muži v rámci přípravy deklasovali Hostivař a další přátelská utkání je ještě čekají. Ženy mají první měření sil naplánovaná na poslední srpnový týden. Cílem obou týmů je play off, tedy postup mezi nejlepší čtyři celky. Zatímco u mužů je postup  povinností, ženy mají namířeno tam, kde ještě nebyly.

"Čeká nás náhrada za evropský pohár, který se v Severním Irsku neuskutečnil. Zatím ještě nevíme místo turnaje, Irové znovu šanci pořádat tuto třetí nejvyšší evropskou soutěž nevyužili. I my žádáme evropskou federaci o udělení pořadatelství, výsledek se dozvíme v září. Nicméně turnaj je kvůli odložené olympiádě a jiným evropským turnajům přeložen již na začátek dubna na Velikonoce,“  doplňuje litický kouč.

HC Hostivař - Plzeň Litice 1:9 (0:4)

Góly: Nicklas 3, Sochor 2, Kordík, Uhlíř, Koryťák, Čvančara

Sestava: Nečas, Skála, Čech, Benda, Nocar, Kondrát, Hes, Bystřický, Čvančara, Uhlíř, Koryťák, Nicklas, Sochor, Bárta a Kordík

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24