QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

QAP.CZ přináší Olympijský speciál! Čtěte vše o ZOH Vancouver 2010.

09.02.2010 14:09
Chyba vykreslování obsahu: End tag </meta> is not required
End tag </meta> is not required
End tag </meta> is not required
End tag </meta> is not required
olympijské kruhy

OLYMPIJSKÝ SPECIÁL!


V roce 2003 se na pražském zasedání Mezinárodního olympijského výboru volil pořadatel zimních olympijských her pro rok 2010. Zvítězil kanadský Vancouver.
Zimní olympiáda, v pořadí už XXI. , se bude konat od 12. do 28. února 2010. Zároveň se budou opět pořádat i Paralympijské hry, které budou probíhat od 12. do 21. března 2010.
Mimo Vancouver se další sportovní areály nachází v areálu Univerzity Britské Kolumbie, dále pak v blízkých městech West Vancouver a Richmond a jednotlivá sportoviště olympijských her od sebe nejsou příliž vzdálena.


JE TO O PENĚZÍCH

Olympijské hry jsou hlavně záležitostí peněz. (Například na Olympiádu v Pekingu hlavní oficiální sponzoři přispěli v přepočtu téměř 14 miliardami korun. Celkové náklady se vyšplhaly na 240 miliard korun. ) Ve městě letošních her ve Vancouveru se také stavělo za velké peníze. Jen lyžařská hala vyšla zhruba na 160 milionů dolarů. Tak se nechme překvapit, jak velká suma padne v letošním roce na ZOH 2010 ve Vancouveru.

BEZPEČNOST NADE VŠE
Tradičně se pořadatelé obávají teroristických útoků. V tuto chvíli organizátoři olympijských her ujišťují, že nejsou známy žádné hrozby teroristických útoků v dějišti her. Bezpečnostní složky, které zahrnují 15 tisíc policistů a vojáků, tím pádem nemusí zvyšovat plánovaný rozpočet 850 milionů amerických dolarů (16 miliard korun).


Čeští sportovci na zimní olympiádě 2010
Česká olympijská výprava pro zimní olympijské hry 2010 ve Vancouveru je už kompletní. Reprezentovat Čechy tedy kromě Lukáše Bauera a Martiny Sáblíkové budou:

Akrobatické lyžování: Lukáš Vaculík- boule, Nikola Sudová-boule, Šárka Sudová – boule, Tomáš Kraus – skikros, Zdeněk Šafář -skikros
Alpské lyžování: Ondřej Bank, Kryštof Krýzl, Filip Trejbal, Martin Vráblík, Petr Záhrobský, Šárka Záhrobská, Klára Křížová.
Běh na lyžích: Lukáš Bauer, Martin Jakš, Martin Koukal, Dušan Kožíšek, Jiří Magál, Milan Šperl, Ivana Janečková, Eva Nývltová, Kamila Rajdlová.
Severská kombinace: Miroslav Dvořák, Pavel Churavý, Tomáš Slavík, Aleš Vodseďálek, Petr Kutal.
Skoky na lyžích: Martin Cikl, Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Jakub Janda, Roman Koudelka.
Krasobruslení: Michal Březina, Tomáš Verner, Kamila Hájková, David Vincour.
Biatlon: Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek, Tomáš Holubec, Magda Rezlerová, Gabriela Soukalová, Zdeňka Vejnarová, Veronika Vítková, Veronika Zvařičová..
Boby: Martin Bohman, Ivo Danilevič, Vladimír Hladík, Jan Kobian, Ondře Kozlovský, Miloš Veselý, Jan Vrba, Jan Stokláska, Dominik Suchý
Snowboarding: David Bakeš, Michal Novotný-Snowboardkros, Šárka Pančochová-U-rampa, Petr Šindelář, Zuzana Doležalová- slalom.
Saně:Jakub Hyman, Ondřej Hyman, Luboš Jíra, Matěj Kvíčala.
Rychlobruslení: Karolína Erbanová, Martina Sáblíková, Kateřina Novotná-short track
Lední Hokej: Ondřej Pavelec, Jakub Štěpánek, Tomáš Vokoun, Miroslav Blaťák, Jan Hejda, Tomáš Kaberle, Filip Kuba, Pavel Kubina, Milan Michálek, Roman Polák, Marek Židlický, Petr Čajánek, Roman Červenka, Patrik Eliáš, Martin Erat, Tomáš Fleischann, Martin Havlát, Jaromít Jágr, David Krejčí, Zbyněk Michálek, Tomáš Plekanec, Tomáš Rolínek, Josef Vašíček.

Představujeme naše největší medailové naděje:
Martina Sáblíková
Martina Sáblíková, narozená 27. května 1987 v Novém Městě na Moravě, je nejúspěšnější česká rychlobruslařka. Sáblíková je členkou NOVIS Teamu a jejím trenérem je Petr Novák. V letech 2007 a 2009 byla zvolena Sportovkyní roku České republiky. Na ZOH 2006 v Turíně byla vlajkonoškou české výpravy.

Lukáš Bauer
Lukáš Bauer je repreznantem v běhu na lyžích, je narozen v roce 1977 v Ostrově nad Ohří. Mezi jeho největší sportovní úspěchy patří vítězství v Tour de Ski 2007-8 a vítězství ve světovém poháru v běhu na lyžích v sezoně 2007-8. Účastnil se i zimních olympisjkých her 2006 v italském Turíně a v běhu na 15km si doběhl pro stříbrnou medaili.


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24