QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekordní výhra pro Viktorku! Plzeňští fotbalisté porazili Ševce 7:1

17.09.2023 17:41

V neděli 17. září zaznamenala FC Viktoria Plzeň v 8. kole FORTUNA:LIGY rekordní výhru. Ševce na Letné porazili 1:7!

2023.09.03-16.43.31-1121w

V prvních minutách utkání se do prvních šancí dostali domácí i hosté. Na centr z levé strany mířil přesně na hlavu Cedidli. Jindřich Staněk se však vytáhl fantastickým zákrokem. Hned ve třetí minutě zahrozili hráči Viktorie. Centr Kopice posunul Rafiu Durosinmi na Cadua, který trefil ale pouze horní tyč. Minutu na to však skóroval Tomáš Chorý, který se trefil přesně k levé tyči zlínské branky.

V sedmé minutě zlínský Černín zasáhl kopačkou do hrudi Durosinmiho a za svůj zákrok dostal červenou kartu. Ve 20. minutě upravil skóre na 0:2 dorážkou Pavel Šulc. Domácí Vukadin Vukadinovič poslal o necelé 4 minuty míč za záda Jindry Staňka a snížil skóre na 1:2.

Hráči Viktorie odpověděli doslova rychlostí blesku. Pavel Šulc nekompromisně zakončil pod horní tyč. V nastaveném čase se trefil ještě Pavel Bucha. Viktoria tak vedla ve Zlíně po první polovině utkání 1:4.

Hned v úvodu druhého poločasu navýšil jasný náskok Viktorie Rafiu Durosinmi. O několik minut později překonal zlínského brankáře podruhé. Viktoria tak vedla 1:6. Poslední branku utkání vstřelil v 86. minutě Jan Kliment. 

Viktoria vyhrála ve Zlíně 1:7 a zapsala historicky nejvyšší vítězství na venkovním hřišti.

 

SESTAVY

FC TRINITY ZLÍN

Rakovan – Cedidla, Didiba, Simerský (C), Bartošák (83. Bužek) – Černín, Janetzký – Vukadinović (46. E. Ndiaye), Tkáč (30. J. Kolář), Reiter (54. Pidro) – Fantiš (46. F. Žák).

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Hejda (C), Dweh, Hranáč – Cadu, Kalvach, Bucha (62. Traoré), Kopic (62. Jirka) – Šulc (62. Vlkanova) – Chorý (70. M. Vydra), Durosinmi (62. Kliment).

STATISTIKY

Diváci: 3938

 

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT