QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rodačka z Plzně Barbora Strýcová ukončila tenisovou kariéru

04.05.2021 14:08

Rodačka z Plzně, odchovankyně plzeňské Slavie a slavná tenistka s desítkami triumfů ukončila ve 35 letech svoji sportovní kariéru. S tenisem začínala jako malá holka v Plzni na Borech.

Tenistka Barbora Strýcová na Slavii (9)

Dětství strávila na kurtech plzeňské Slávie, od pěti let tu pinkala a začala hrát tenis, běhala, hrála si, trávila léto a zimu. Na dětská léta na Slávii vzpomínala i v listopadu 2019 při debatě s dětmi ve svém domovském klubu. "Na Slávii jsem chodila s ostatními holkami například s Andreou Hlaváčkovou. Přišly jsme sem po škole v jednu a odcházely až v sedm, osm večer. Hrály jsme si jen tak mezi sebou, chodily hrát na zeď, hrály obíhanou, prožily jsme tu celé léto i zimu,“ usmívala se Bára, která začala hrát už v pěti letech.

O pár let později se rozhodovla mezi krasobruslením a tenisem. „Já jsem dělala i krasobruslení, až ve 13 jsem se rozhodla pro tenis," svěřila se Strýcová. 

Teď v 35 letech končí sportovní kariéru. Sama se totiž stane maminkou. "Loučím se s kariérou, je to konec a nepředpokládám, že se vrátím na okruh, ale chtěla bych mít rozlučku s fanoušky. V kariéře jsem je potřebovala," řekla Bára Strýcová novinářům v sídle Českého olympijského výboru.

"Dnes jsem oficiálně ukončila svoji tenisovou kariéru. Prožila jsem kariéru, která sice občas bolela, ale vždycky stála za to. Opouštím jediný svět, který jsem doteď znala. Svět, který budu vždycky milovat. Je ve mně trocha sentimentu, ale zároveň obrovského nadšení z nové role maminky," uvedla Bára oficiální vzkaz pro fanoušky na facebooku.

Naposledy hrála Strýcová letos v lednu na Australian Open. Na svém kontě má vítězství čtyřhry z Wimbledonu 2019, je pětinásobná vítězka Fed Cupu, bronzová olympijská medailistka v ženském deblu. Právě v Riu de Janeiru se na olympiádě v roce 2016 postarala se svou spoluhráčkou Lucií Šafářovou o senzaci, když v prvním kole vyřadily nasazené jedničky a obhájkyně zlata, sestry Serenu a Venus Williamsovy.

O setkání v Plzni na Slávii v roce 2019 jsme psali zde.

 

Foto: QAP.Cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24