QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodovka veze z Vítkovic pouze bod. Prohrála na nájezdy 2:3

11.12.2022 19:20

Plzeňští hokejisté odehráli v neděli 11. prosince poslední utkání před druhou reprezentační přestávkou. Vítěznou šňůru Škodovky dnes ukončily nájezdy.

hc_vítkovice_1222_HC

28. kolo hokejové TIPSPORT EXTRALIGY dopadlo vítězně pro Vítkovice. Prvních dvacet minut utkání branku nepřineslo. V druhé třetině atakoval Klaus z Vítkovic plzeňského brankáře, to nelibě nesl Michal Houdek. Diváci tak zažili pěknou bitku, ve které měl bek Škodovky navrch. První gól dostali Indiáni, avšak kvůli kopnutí puku gól Hrabíka z Vítkovic neplatitl. V posledních vteřinách se trefil Jan Schleiss, který zakončil do levého horního rohu vítkovické branky. Hokejisté tak odcházeli do šaten za stavu 0:1 pro hosty ze západu Čech. 

Třetí třetina byla na góly atraktivnější. Petr Krieger prostřelil brankáře Indiánů rychlou střelou nad betonem. Po dvou minutách se ale plzeňský Jakub Pour vytáhl parádní trefou a vrátil tak Indiány do vedení 1:2. O dvě minuty později se ale opět radovali hokejisté Vítkovic. Rostislav Marosz ranou pod horní tyčku opět srovnal stav. Zápas tak musel do prodloužení, ve kterém rozhodující branka nepadla.

Vítěze utkání nakonec musely určit samostatné nájezdy. V nich byly úspěšnější Vítkovice, rozhodující branku zaznamenal ve čtvrté sérii Peter Mueller. 

STATISTIKY:

Branky a nahrávky: 44. Krieger (Mueller, Fridrich), 48. Marosz (Lakatoš), rozh. náj. Mueller – 40. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 46. Pour (Kodýtek, Suchý).

Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

HC Vítkovice Ridera

Klimeš (Kašík) – Koch, Raskob, Grman, Mikuš, Gewiese, J. Stehlík, L. Kovář – Lakatoš (A), Marosz, Fridrich – Mueller (A), Krieger, Bukarts – Kalus, Dej, Bernovský – R. Půček, L. Krenželok (C), Lednický.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Budík, Piskáček (A), Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – Dvořák, Bitten, Adamec.Foto HC Škoda Plzeň

Foto HC Škoda Plzeň

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24