QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Slavná "salátová mísa"dorazila do Plzně! Obdivovali ho malí i velcí fanoušci tenisu, FOTKY

25.06.2014 13:34

Slavná tenisová trofej dorazila do Plzně a během středy byla k vidění na krutech Sportcentra Roudná. Na Davisův pohár se přišly podívat děti ze škol a školek a nalákal i řadu fandů tenisů. Koukněte se na fotky!

Davis Cup v Plzni_QAP foto (11)
Davis Cup v Plzni_QAP fotoDavis Cup v Plzni_QAP foto (2)Davis Cup v Plzni_QAP foto (3)Davis Cup v Plzni_QAP foto (4)Davis Cup v Plzni_QAP foto (5)Davis Cup v Plzni_QAP foto (6)Davis Cup v Plzni_QAP foto (7)Davis Cup v Plzni_QAP foto (8)Davis Cup v Plzni_QAP foto (9)Davis Cup v Plzni_QAP foto (10)Davis Cup v Plzni_QAP foto (11)Davis Cup v Plzni_QAP foto (12)Davis Cup v Plzni_QAP foto (13)Davis Cup v Plzni_QAP foto (14)Davis Cup v Plzni_QAP foto (15)Davis Cup v Plzni_QAP foto (16)Davis Cup v Plzni_QAP foto (17)Davis Cup v Plzni_QAP foto (18)Davis Cup v Plzni_QAP foto (19)

Ohromný tříposchoďový Davisův pohár zvaný "salátová místa" dorazil ve středu do Plzně. K vidění byl na krutech Sportcentra Roudná a obdivovali ho nejen malí, ale i velcí tenisoví fanoušci. Zároveň se stal velkou motivací pro hráče na turnaji, který se na Roudné odehrál.

Do Plzně se po roce znovu vrátil slavný Davisův pohár. V areálu Sportcentra Roudná ho mohli od středečního rána obdivovat všichni tenisoví fanoušci. Trofej, která zatím stále ještě patří české tenisové reprezentaci. Čeští tenisté jsou aktuálně dvojnásobní obhájci a opět tedy dočasně majitelé salátové mísy. 103. ročník Davis cupu letos vyvrcholí v listopadu, naši tenisté vloni v listopadu porazili ve finále Srbsko.

A tahle slavná trofej ve středu nadchla nejedenoho tenisového fanouška. "Davisův pohár tady máme už podruhé. Musí se objednat vždy hodně dopředu a je přísně střežený. Teď se s ním sice mohou lidé vyfotit, ale jinak je tady u něj ochranka. Ale je to přece hezký, že se mohou vyfotit s tak slavnou trofejí," řekl QAPu ředitel klubu Jan Kapr s tím, že jde o hodně "těžkotonážní" pohár. "Váží kolem sto kil, má tři ty prstence a mísu."

Během dopoledne si "salátovou mísu" přišly prhlédnout děti hlavně ze základních škol a školek. Mezi nimi byly i děti z první třídy 17. Základní a měteřské školy na Roudné (viz fotogalerie).

Jen pro zajímavost, do dalšího finále Davis Cupu "bydlí" slavná trofej na Spartě v Praze.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24