Sportmanie má novou lokalitu, nabídne mimořádně i MČR v lukostřelbě

23.05.2022 7:27

Letošní ročník oblíbené Sportmanie se bude konat na konci srpna. Akce, která nabízí široké veřejnosti možnost vyzkoušet si různorodé sporty, proběhne na novém místě. Přípravy jsou v plném proudu.

F_A_1412_B06_1207

Od 20. do 28. srpna proběhne v Plzni populární Sportmanie. Na místě bude mnoho sportovních klubů a pod odborným dohledem trenérů a členů klubu si budou moci zájemci vyzkoušet jakýkoliv sport. „Je to akce, která představuje naší mládeži, dětem širokou škálu možností sportování. Mohou si vše na místě osahat a vyzkoušet,“ řekl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Nově se akce bude konat v areálu Škoda sport parku v Doudlevcích. „Přesto, že se nejedná o místo v centru města, využijeme výhod sportovního parku i přístupu k řece a nabídneme ta nejlepší sportovní stanoviště v historii Sportmanie,“ uvedl Roman Zarzycký.

Letošní již sedmý ročník Sportmanie nabídne Plzeňákům zajímavou sportovní událost. „První víkend 20. a 21. srpna se uskuteční v rámci akce Mistrovství České republiky v lukostřelbě. Soutěžit bude elita dospělých, vybudujeme na místě střelnici, bude to velká podívaná,“ prozrazuje vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

Na návštěvníky čeká atraktivní doprovodný program. Na hlavním pódiu se představí sportovní kluby, proběhnou autogramiády sportovců jako například plzeňských fotbalistů, házenkářů, hokejistů, ale i atletů. Zajímavostí je i propojení sportovní události s významným výročím plzeňského loutkoherce Josefa Skupy. „V rámci 130. výročí pana Skupy se nám podařilo sehnat sochaře z písku a ten nám vytvoří dvoumetrovou sochu sportovce. Děti si v rámci Sportmánie budou samy tvořit sochu, zrovna třeba Spejbla, nebo Hurvínka,“ prozrazuje Přemysl Švarc.

Nebudou chybět ani oblíbené soutěže. Pokud děti do 15 let navštíví alespoň deset stanovišť a splní zadané úkoly, odnesou si medaile. V třídenním cyklu se budou soutěže i medaile měnit. Pro zapojení je nutné mít v telefonu nahranou aplikaci Sportmanie. „Aplikace je nově opravená, je zdarma. Bude tam plánek stánků a všech stanovišť včetně odkazů na jejich webové stránky, takže si každý bude moci kliknout na klub, kde byl,“ vysvětluje Přemysl Švarc a dodává: „Přes QR kód si dítě nasbírá razítka a za deset razítek dostane medaili.“

V rámci této akce proběhne i Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje. „V období od 20. do 23. června 2022 navštívíme Rokycany, Tachov, Domažlice, Klatovy. Dopolední program je přizpůsobený žákům základních škol, kteří tyto sportovní akce navštíví v rámci školní docházky, odpolední program je určený pro širokou veřejnost. Doufáme, že navážeme na předchozí úspěšné ročníky a na jednotlivých akcích přivítáme spoustu návštěvníků,“ uvedl Přemysl Švarc.

Vstup na akci je zdarma. Program bude probíhat ve všední dny od 14 do 20 hodin a o víkendech od 10 do 20 hodin. Slavnostní zahájení v sobotu 20. srpna od 17 hodin nabídne ve skate parku hvězdy free style sportu a jejich mimořádnou exhibici. „Možnost parkování bude nad vodárnou, ve všední dny u DEPO2015. Doporučujeme však využívat městskou hromadnou dopravu. V nedaleké blízkosti je tramvaj i autobus. Škoda sport park je velmi dobře dostupný,“ dodal Přemysl Švarc.

Podrobnější informace naleznete zde.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24