QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportovci se sešli se zástupci kraje, města a sponzorů

12.01.2011 14:32

Přátelské novoroční setkání zástupců Plzeňského kraje, města Plzně, představitelů významných podnikatelských subjektů a reprezentantů úspěšných sportů v Plzni se v úterý 11. ledna konalo v hotelu Primavera v Plzni.

hokej+fotbal
hokej+fotbalporadaprimator+hejtman

Pavel Horváth a Martin Straka podpořili tradici setkávání s partnery sportu na akci, kterou v úterý 11. ledna zorganizovali plzeňský primátor Martin Baxa a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Setkání v hotelu Primavera se zúčastnili nejen členové Rady Plzeňského kraje a členové Rady města Plzně, ale samozřejmě také představitelé sportovních klubů a významných společností a firem.

V úvodu setkání vystoupili náměstek hejtmana Jiří Struček a radní města Plzně Irena Rottová, kteří právě sport mají ve svých gescích. Všichni přítomní přivítali jedinečnou možností neformálního kontaktu s nejvýznamnějšími představiteli PK a města Plzně. Sportovní kluby měly prostor ke svým prezentacím.

Předseda představenstva a majitel FC Viktoria Plzeň Tomáš Paclík představil plány a vize klubu pro letošní rok. Nechyběl zde kapitán A týmu Pavel Horváth. "Jsem moc rád, že takové setkání proběhlo. Řada významných manažerů má velmi blízko ke sportu a fotbalu, a pozorně sledují naši úspěšnou sezónu ve Viktorii. Stejně tak mě těší jejich zájem o klubovou práci s mládeží," řekl generální manažer klubu Adolf Šáde a dodal: "Dlouhodobě velmi oceňuji vysoký zájem a adresnou podporu města Plzně i Plzeňského kraje sportu a sportovních klubů. Výsledkem je jistě i dnešní společné setkání, které umožňuje představit práci a cíle sportovních klubů významným společnostem plzeňského regionu. Pevně věřím, že se dnes startuje nová tradice, která pomůže přivést nové partnery do světa sportu."

Ředitel klubu HC Plzeň 1929 Jan Svoboda zdůraznil, že velký díl práce klubu, která není tolik vidět, ale je velmi důležitá je výchova mladých talentů. "Klub se dnes stará o téměř 400 mladých hokejistů, kterým své zkušenosti předávají bývalí skvělí hráči Plzně. A právě přítomnost těchto ikon a přítomnost Martina Straky a dalších zásadně ovlivňuje a formuje jejich sportovní i osobnostní růst. V této práci má Plzeňský kraj a město Plzeň nezastupitelnou roli a jejich pomoci si velmi vážíme, stejně jako podpory všech našich partnerů," uvedl Jan Svoboda.

Martin Straka vidí tuto spolupráci nejen z pohledu spolumajitele klubu a generálního manažera, ale i z pohledu hráče. "Jsem rád, že zájem Plzeňského kraje a města o sport je intenzivní a opravdový, o čemž svědčí i dnešní večer. Pořádat tato setkání a propojovat zástupce sportu, kraje, města a firem je pro nás velmi důležité a budeme rádi vznikne-li z nich tradice," poděkoval Martin Straka.

Plzeňskou házenou představil předseda klubu Talent M.A.T. Plzeň Róbert Miček, kterého na setkání doprovodil místopřededa klubu Martin Šafránek a bývalý reprezentant a současný trenér mládeže Martin Šetlík. Ve svém vystoupení Miček poděkoval za podporu Plzeňského kraje i města Plzně a nastínil směry činnosti klubu a cíle do konce sezóny. Upozornil přítomné na problémy s městskou sportovní halou.

Na závěr se představila královna sportů –atletika v podání předsedy klubu AK Škoda Plzeň Františka Ptáčníka. Přítomné přišel pozdravit vynikající reprezentant skokan o tyči Lukáš Bechyně.

Sportovci se s představiteli města, kraje a sponzory sejdou opět zhruba za půl roku.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24