QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Studenti Západočeské univerzity se blýskli na Českých akademických hrách,FOTKY!!!

12.06.2013 17:04

Výprava ze ZČU přivezla neuvěřitelných 26 medailí v plavání! Celkem zastupují Západočeskou univerzitu na hrách v Praze přes stovky studentů...

hry
hry3hryhry1hry2

V Praze odstartovaly České akademické hry a přes dvě stovky zástupců vyslala do hlavního města také Západočeská univerzita a studenti se postarali o fenomenální úspěch! Jen v plavání získali 26 medailí!!!

Student Fakulty strojní Jiří Pivoňka (fotogalerie) suverénně překoval soupeře a získal zlato na 50 metrů prsa, k tomu přidal bronz na trati 100 metrů prsa a byl vyhlášen druhým nejlepším plavcem Českých akademických her. Tomáš Balíček (Fakulta aplikovaných věd) získal 2. místo na 50 m motýlek. Skvěle si vedly i ženy, Aneta Petráňová (Fakulta ekonomická) dosáhla na bednu hned dvakrát. Na 100 m znak vybojovala 2. místo a na 50 znak získala bronz. Petra Kalčíková (Fakulta pedagogická) doplavala na 100 m znak jako třetí. Skvěle se dařilo plavcům i ve štafetě, odkud si odnesli 20 medailí!

Úspěch potěšil i Zbyslava Beneše, který plavce vede. „Překvapený z výsledků nejsem. Medaile totiž vozíme každoročně. Ale samozřejmě mám ze studentů velkou radost, zvláště když se dokázali prosadit v konkurenci sportovců, kteří se vrátili ze světového poháru v Barceloně," nešetřil chválou Beneš a s tím, že dva další favorité museli zůstat doma kvůli státnicím.

Za zmínku určitě stojí i vítězství v badmintonu, kde slavila úspěch Lucie Kolářová (Fakulta ekonomická), získala 1. a 2. místo. Také mužská část delegace přidala medaili, když Přemysl Voráč (Fakulta aplikovaných věd) vybojoval bronz. Úspěchem je i 3. místo ve fotbale.

FOTO:ZČU Jiří Šimeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24