Sváteční pondělí ve znamení sportování? Akce pro rodiny s dětmi v Plzni

24.09.2020 8:59

"Plzeň žije zdravě a děti s ní" - to je název akce, která se bude konat v pondělí 28. září od 9 do 18 hodin. Děti si budou moct vyzkoušet spoustu aktivit. Doprovod rodičů je ale nutný.

9

Akce, kterou na pondělní svátek české státnosti, tedy 28. září 2020, připravilo město Plzeň.
Speciální dětský sportovní den má název "Plzeň žije zdravě a děti s ní" a uskuteční se v Křižíkových sadech od 9 do 18 hodin.

Jaké aktivity na děti čekají? Děti si budou moci vyzkoušet lukostřelbu, kop na bránu na rychlost a další aktivity. Pro malé cyklisty je připravena opičí dráha na kolech a pro celé rodiny možnost nordic walkingu. Další stanoviště nabídnou např. rozdělávání ohně pomocí křesadla, komunikace prostřednictvím vysílaček nebo školu vázání různých druhů uzlů.

"Děti jsou naše budoucnost. Proto dbám na to, abychom nepořádali pouze vrcholné sportovní akce pro organizovaný sport, ale také zcela základní pohybové volnočasové aktivity pro děti, které nejsou v žádném oddíle zaregistrovány. Snahou je ukázat dětem a rodičům možnosti pohybu ve volné přírodě," uvedl 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce sport v Plzni patří.

Akce je pro všechny zdarma a děti si po vyzkoušení aktivit odnesou i drobný dárek. Doprovod rodičů je nutný.

Foto:QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24