Tenistky Hlaváčková s Hradeckou jsou v semifinále Australian Open

26.01.2016 12:22

Tenistky hlaváčková s Hradeckou jsou podruhé v kraiéře v semifinále Australian Open. Čtvrtfinálová bitva ale byla velké drama! "Bylo to o chlup," vzkazuje Andrea Hlaváčková.

tenistka Andrea Hlaváčková / foto archiv A. Hlaváčková

I když to tak nejdřív nevypadalo, české barvy s plzeňskou příchutí nakonec slaví na Australian Open další úspěch. Čtvrtfinále čtyřhry nakonec zvládl pár Hlaváčková - Hradecká a čeká je tak semifinále.

Do čtvrtfinále nastoupila plzeňská tenistka Andrea Hlaváčková spolu s Lucií Hradeckou proti druhým nasazeným sestrám Chanovým z Tchaj-wanu. Po třísetové bitvě se nakonec radovaly právě sedmé nasazené Češky z vítězství, po dvou mečbolech za stavu 2:6 a 2:5 to ale bylo i pro fanoušky poměrně hodně velké drama s vypětím nervů. Nakonec se nicméně dvojice Hlaváčková - Hradecká těší z postupu do semifinále po konečné výhře 2:6, 7:5 a 6:3.

"Dneska jsme se dostaly ze stavu 2:6, 2:5 a minus 2 mečboly, takže o chlup, ale o to vetší radost," kometnovala utkání Andrea Hlaváčková na svém facebooku. Do semifinále Australian Open se Hlaváčková s Hradeckou dostaly podruhé v kariéře.

V semifinále čtyřhry je i další Češka. Karolína Plíšková spolu s Němkou Göerrgesovou udolala po dvou setch americko - německou dvojici Kingová - Kudrjavcevová 6:2 a 6:4.

FOTO: archiv Andrea Hlaváčková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24