Tipsport Golf Masters je za dvěřmi. Špičky ženského golfu byly na audienci u hejtmana - FOTKY

05.08.2015 13:04

Už v pátek se naostro rozjede elitní golfový turnaj Tipsport Golf Masters série Ladies European Tour v areálu Golf Park Plzeň - Dýšina. Chybět nebude ani plzeňská hráčka Eva Koželuhová nebo nejlepší česká hráčka Klára Spilková.

FOTO_QAP_CZ (4)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (24)FOTO_QAP_CZ (25)

Golf Park Plzeň v Dýšině u Plzně patří aktuálně světové golfové spičce. I když samotný turnaj Tipsport Golf Masters odstartuje až v pátek, celý týden už je nabitý nejrůznějšími aktivitami spojenými s oficiálním programem. Ve středu se hráčky například setkaly s hejtmanem Plzeňského kraje a večer je čeká slavnostní zahájení. 

Doslova plné ruce s přípravou trunaje a celého zázemí měli nejen organizátoři, ale také vedení samotného golfového areálu. "Jsme připraveni. Je to už vlastně třetí premiéra, takže už za sebou máme takové ty začátky s přípravou. Golf jako takový není komplikovaný, ale to všechno okolo jako je parkování, zajištění bezpečnosti, požárníci, zdravotníci a tak dále. To jsou všechny věci, které nejsou na první pohled vidět, ale je s tím hodně práce. Jsem překvapený, že to tentokrát běží skoro už automaticky," řekl QAPu po přijetí u hejtmana spolumajitel areálu Golf Park Plzeň Ivan Hlaváček.

Jisté je, že na západě Čech se momentálně usídlila skutečně špička ženského světového golfu. "Tento turnaj je profesionální. Jsou to děvčata, která se živí pouze golfem a přijely z celého světa. Několik takzvaně divokých karet bylo dáno i hráčkám dle výběru federace nebo klubu," dodává Ivan Hlaváček.

Hráčky v příštích dnech nečeká nic jednoduchého. Kromě velké konkurence se přidají i silná vedra. navíc hřiště v Dýšině má svá specifika. "Je to podle mě jedno z nejtěžších hřišť v České republice, ne ani svojí délkou, ale technickou náročností. Jste vždy v pozicích, které vás mohou překvapit, i když to hřiště znáte dokonale. Tak uvidíme, na jakých místech budu," vyhlíží plzeňská hráčka Eva Koželuhová.

Chybět ovšem nebude ani nejlepší česká golfistka Klára Spilková. "Na Dýšině se mi hraje krásně. Těším se velice, protože je skvělé hrát a vůbec být v České republice, protože tady zase tak moc nejsme. Budu se snažit hrát co nejlépe, nebudu tolik tlačit na pilu a budu se snažit si to užít. Dýšina je taková nahoru, dolů, takže to v tom horku bude asi hlavně o tom to přežít a udržet hodně dobrý pitný režim, aby tam člověk nezkolaboval. Je to takové jiné hřiště, než na jakých hrajeme obvykle. Je to hodně technické," říká sympatická mladá hráčka.

Tipsport Golf Masters odstartuje v pátek 7. srpna a potrvá do neděle 9. srpna. Podrobné zpravodajství včetně fotografií bude fanouškům po celou dobu turnaje přinášet i QAP.CZ.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24