QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V golfovém areálu v Dýšině to žije i po hlavní sezóně, co můžete podniknout?

19.09.2013 18:27

Jak vypadá takové "zazimování" golfového areálu, může se tam v zimě jezdit na běžkách a kdy se návštěvníkům hřiště uzavře? QAP zjišťoval odpovědi u Terezy Slámové z Plzeňského Golf Parku.

IMG_8940

Vyznavači "venkovních sportů" si s příchodem chladnějšího a deštivého počasí musí zvykat na přesun do tělocvičny nebo haly. Babí léto ale určitě nabídne ještě pár příjemných dnů nebo dokonce týdnů, což určitě ocení každý tenista nebo golfista. Tenisové kurty v tom lepším případě zakryje nafukovací hala, ale jak se dá využít třeba golfový areál? Jak vypadá "zazimování" golfového hřiště a je možné se přes golfový areál prohánět na běžkách? Odpovědi zjišťoval QAP u Terezy Slámové z Plzeňského Golf Parku.

Léto se sice pomalu chýlí ke konci, ale příznivce golfu to určitě neodradí a rádi využijí každého příjemného dne také na podzim. Jaké akce nebo turnaje ještě letos na Dýšině chystáte?

I když je kalendářově babí léto, venku to moc nevypadá. Věřím proto, že říjen bude opět slunečný a golfisté si ještě užijí mnoho hezký dní na našem hřišti. V říjnu nás čeká otevřený turnaj GPP OPEN BY ALTMAN BREITLING, který je proslavený tím, že cenu si odnese opravdu každý a navíc se bude losovat o luxusní hodinky zn. Breitling. Turnajovou sezónu ukončíme dvěma tradičně netradičními turnaji a to Cross Country, kdy trenéři si vezmou do parády scorekartu a pro hráče připraví netradiční trasu po hřišti a Svatomartinský turnaj, který je zakončen jak jinak než husičkou se zelím a knedlíkem.

Jak hodnotíte letošní golfovou sezónu? Určitě jste se v létě nenudili a to nejen kvůli povodním, ale i kvůli přípravám na velmi významný turnaj...

Letošní sezóna byla opravdu velmi zajímavá. Počasí nám bohužel ze začátku moc nepřálo. Hřiště se otevíralo díky dlouhé zimě poměrně pozdě, červen nám propršel a kvůli povodním jsme museli na 10 dnů zavřít. Takže začátek ne moc dobrý, nicméně překrásné léto vše vynahradilo. Turnajová sezóna se točila především kolem jediného turnaje evropské úrovně HONMA PILSEN GOLF MASTERS ze série Ladies European Tour, kterého se účastnily světové golfové špičky. Akce se vydařila a my se těšíme na další rok!

Jak vlastně vypadá takové "zazimování" golfového hřiště? Dělají se nějaké speciální úpravy?

Jednoduše se s prvním sněhem a mrazem hřiště zavře. I když se někde hraje i přes zimu, náš hlavní greenkeeper Graham Shiel má jasno - hřiště si prostě musí odpočinout, aby nabralo síly do dalšího sezóny. Na podzim se provádí speciální pískování, hnojení a jiné potřebné úpravy, aby tráva přes zimu co nejméně trpěla.

Dýšina se kromě golfového hřiště může pochlubit i krásnou přírodou. Funguje areál i v zimě a co všechno návštěvníkům může nabídnout?

Ano, naše hřiště leží opravdu v krásné přírodě. Jsme proto rádi, že nás začínají vyhledávat i cyklisté. Tato oblast nabízí totiž i mnoho krásných cyklostezek a výletních cílů. Před zimou vždy uvažujeme o tom, že napadne-li více sněhu, necháme na hřišti protáhnout běžecké dráhy. Bohužel nedostatek sněhu nám toto zatím neumožnil. Přes zimu celý areál kromě hřiště zůstává otevřený – hotel, restaurace, konferenční středisko i golfové simulátory. Ubytování v tzv. „sýpce“ nabízí opravdový komfort a je proto ideální např. pro romantický víkend!

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24