QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Klatovech odstartovala Rallye Šumava, Pech obhajuje vítězství!

16.05.2014 17:55     16.05.2014 20:15

23. Historic Vltava Rallye a 49. Rallye Šumava Klatovy odstartovaly v Klatovech. Posádky mají před sebou v pátek celkem 5 rychlostních zkoušek.

rallye klatovy 2013 (3)

Příznivci motoristického sportu se sjeli do Klatov. V pátek 16. května odstartovaly 23. Historic Vltava Rallye a 49. Rallye Šumava Klatovy. Na trati je i domácí posádka a obhájci loňského vítězství Václav Pech a Petr Uhel, kteří si každoročně závod v domácím prostředí užívají.

Závod začal v pátek v 16 hodin odpoledne. Nejprve se na trať letošního ročníku vydaly historikové. Krátce po půl šesté odstartovaly z klatovského náměstí i posádky 49. ročníku Rallye Šumava.  „Motivace nám nechybí. Myslím, že je tu tak pět kandidátů na vítězství, takže nebude možné jet pomalu. Díky použití protikatovacích zábran nečekáme problémy s vysokou trávou v zatáčkách, která by zakrývala případné kameny. Jede se tentokrát v květnu, takže bude na trati i méně zbytků zimního posypu než obvykle,“ uvedl před závodem Plzeňan Václav Pech.

První rychlostní zkouškou byl opět Klatovský okruh, který je znám také jako Čínovský. Tato super rychlá RZ láká vždy největší počet diváků. V pátek mají posádky před sebou celkem 5 rychlostních zkoušek. Dalších 8 RZ čeká jezdce během soboty. Vítěz letošního rally bude znám v sobotu v podvečer.

Druhá RZ byla nakonec pro historiky zrušena. Důvodem byla nehoda se zraněním posádky číslo 39 - Kubíček Vlastimil, Výmola Ondřej. Pro technický problém skončilo závod už několik posádek.

 

Ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24