V neděli se bude konat už 42. ročník Roudenského běhu, závodit můžete i Vy

03.12.2020 19:15

Chcete si jít zaběhat? Zúčastnit se Roudenského běhu? Přihlašovat se můžete ještě do páteční 20. hodiny nebo i na místě závodu, nejpozději 30 minut před startem kategorie.

201203_Roudna_beh

V neděli 6. prosince se uskuteční už 42. ročník Roudenského běhu, který pořádá oddíl běžeckého lyžování TJ Prazdroj Plzeň. Trať je vhodná jak pro amatéry, tak ostřílené závodníky. Start se nachází na hřišti TJ Prazdroj Plzeň na Roudné v čase od 10 do 11:30 hodin. Závod se uskuteční za dodržení všech vládou nařízených protiepidemických opatření. Pořadatelé žádají účastníky o dodržování dvoumetrových rozestupů a nošení roušek. Startovat bude vždy maximálně 45 závodníků v kategorii. V případě většího zájmu se bude startovat po vlnách tak, aby v areálu bylo vždy maximálně 50 lidí.

„Jde o druhý nejstarší kros pořádaný na území města Plzně. Specialitou závodu je boj o sprinterskou, vrchařskou prémii a o nejrychlejšího závodníka nad 100 kilogramů při hlavním závodu Velké ceny Prazdroje. Samozřejmostí je spousta dětských závodů. Oceněn bude nejmladší a nejstarší běžec," uvedl ředitel závodu Miroslav Duda a dodal, že závodníci se mohou přihlašovat online do 5. prosince do 20 hodin zde. Přihlásit k účasti je možné i na místě, vždy nejpozději 30 minut před startem kategorie.

Partnery závodu jsou město Plzeň, Plzeňský kraj, Nadace 700 let města Plzně a Svaz lyžařů České Republiky.

Foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24