QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni vzniká další sportovní akademie, tentokrát tenisová

23.12.2016 7:58

Od nového roku bude mít Plzeň tenisovou akademii. Zakládá ji klub TK Slavia Plzeň. Plzeň na ni bude přidávat ze svého rozpočtu. Čtěte podrobnosti.

DSC07085

Vedení města na svém posledním letošním jednání odsouhlasilo znění Memoranda o spolupráci mezi Plzeňským krajem, Českým tenisovým svazem, TK Slavia Plzeň z. s. a statutárním městem Plzeň v oblasti podpory Regionální tenisové akademie Plzeňského kraje.

Memorandum upravuje obecnou formu spolupráce. "Na základě tohoto memoranda se zapojené subjekty zaměří na realizaci programů a podporu výchovy elitní tenisové mládeže jako jedné z důležitých složek prevence proti sociálně patologickým jevům ve společnosti, zejména u dětí a mládeže ve věku 6 až 18 let, dále také na propagaci mládežnického tenisu v rámci města a kraje, na spolupráci a podporu tenisové mládeže při vzdělávacích a výchovných programech, vzájemnou propagaci při konání akcí a další,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Součástí spolupráce bude i finanční podpora tenisové akademie ze strany města, přičemž ta by měla být realizována prostřednictvím Nadačního fondu Regionální plzeňské tenisové akademie. Zakladatelem nadačního fondu je AH Tennis Agency s. r. o. a plzeňská tenistka Andrea Hlaváčková.

Na rozjetí akademie město uvolnilo 300 tisíc korun. V příštím roce by akademie měla dosta ještě zhruba 1 a půl milionu. Plzeň už podporuje i fungující fotbalovou akademii, která v Plzni vznikla jako první. Stále je v přípravě navíc hokejová akademie, která by měla být určená pro hokejisty od 15 let. I na tu chce město finančně přispět.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24