V polovině května se uskuteční první ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje

05.05.2015 19:07

První ročník běžeckého závodu Půlmaraton Plzeňského kraje je připraven. Uskuteční se v sobotu 16. května v areálu Škodaland v Plzni-Liticích.

První ročník běžeckého závodu Půlmaraton Plzeňského kraje se uskuteční v sobotu 16. května v areálu Škodaland v Plzni-Liticích. Více než tisícovka běžců se utká na třech různých tratích. V areálu bude připraven program i pro ty, kteří nepoběží některou z tras.

Nejdelší trasa je právě Půlmaraton, dle certifikace měří přesně 21,0975km. Na trasu vhodnou pouze pro trénované běžce se registrovalo 600 závodníků, registrace byly již ukončeny.

Druhou trasou je Krajská desítka měřící 9,18km a ta je vhodná pro všechny sportující jedince. Nejkratší trasou, jež je vhodná i pro netrénované účastníky, je Krajská pětka s délkou 5,44km. Na obě kratší tratě se lze ještě registrovat.

Na své si přijdou ale také nejmenší účastníci 1. ročníku závodu, pro něž jsou v areálu Škodaland připraveny Dětské běhy. Na tratích 100, 400, 800 a 1200 metrů změří své síly ti nejmenší ze školek až po náctileté ze základních škol. Registrace na tratě pro děti není nutná, účast je zdarma.

Zahálet nemusí ani ti, kteří se chtějí jen přijít podívat a podpořit přátele nebo okusit atmosféru půlmaratonu. V areálu bude po celou dobu konání akce malování na obličej, skákací hrad, Dětský svět Lvíček, testování koloběžek, prodej sportovních pomůcek, výstava vozů Suzuki. Svou práci představí psovodi PČR, ukázku mají připravenou malí hasiči - soptíci z Němčic. Zahraje kapela Semtex, představí se také Pole Dance.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24