QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Rokycanech se bude konat MČR ve fotografování pod vodou

20.01.2023 14:35

Rokycanský bazén bude hostit nevšední sportovně kulturní podívanou. Bude se zde konat mistrovství České republiky ve fotografování pod vodou.

fotografování pod vodou_Rokycany_FB události

Soutěž se měla konat už na začátku prosince loňského roku. „Z důvodu onemocnění velké části soutěžících v původním termínu soutěže byl vypsán náhradní termín konání na leden 2023,“ vysvětlili organizátoři změnu termínu. Potápěči se svými aparáty tedy vydají do rokycanského bazénu až nyní. Akce se bude konat v sobotu 21. ledna. Jedná se již o 19. ročník této soutěže.

„Bazénovou fotografii lze připodobnit k práci ve fotografickém ateliéru. Voda a fotografování v ní má své ojedinělé kouzlo. V trojrozměrném prostředí, se jak model, tak i fotograf, díky beztížnému stavu, mohou pohybovat zcela volně v prostoru a vytvářet netradiční úhly záběrů,“ uvedl Bohumír Kráčmar, organizátor daného mistrovství s tím, že workshop a soutěž jsou otevřené, zúčastnit se může kterýkoliv fotografující potápěč z ČR i ze zahraničí.

Bohumír Krčmar také prozradil, že letošního ročníku se zúčastní 15 fotografů, z toho jeden ze zahraničí a pět autorů v dětské kategorii. V rámci soutěže je několik kategorií: fotografie s modelem, volné téma, modrá, bílá, červená, (zastoupení těchto tří barev na snímku) a samostatná kategorie děti do 15 let, které fotí na volné téma.

Akce začíná od 8:30, fotografovat potápěči budou cca od 9 do 11 hodin. Veřejnost může sledovat fotografování z prostoru občerstvení v prvním patře nad bazénem. „Mistrovství ČR ve fotografování si vyžádá krátké omezení pro veřejnost, bazén se občanům otevře od 11 hodin, místo od devíti hodin,“ informoval Jaroslav Moravec, vedoucí Sportovních zařízení města Rokycan.

Foto FB MČR ve fotografování v bazénu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24