Vedení města poděkovalo FC Viktorii, na její mládež půjde letos 1,3 milionu

26.06.2015 21:02

Vedení Plzně přijalo dnes hráče a vedení plzeňské Viktorie. Setkání předcházel podpis smlouvy, díky níž letos dostane FC Viktoria Plzeň na své mládežnické oddíly 1,3 milionu korun.

FCVitkoria3

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký a jeho náměstci i radní přijali v pátek 26. června hráče a vedení klubu FC Viktoria Plzeň. Členům úspěšného plzeňského týmu, jenž nedávno získal již třetí mistrovský titul a díky tomu opět stojí před branou Ligy mistrů, zástupci města poděkovali a předali pamětní listy.

Setkání předcházel podpis smlouvy, díky níž letos dostane FC Viktoria Plzeň na své mládežnické oddíly s více než 350 dětmi a mladými lidmi 1,3 milionu korun.

"Plzeň není jen hlavním městem kultury, ale postupně se stává významnou metropolí špičkového fotbalu, hokeje a házené. Díky úspěchům vrcholových profesionálů se nejen těmto druhům sportu věnuje v Plzni stále více dětí a mládeže. Děkuji FC Viktoria za to, že dětem ukazuje, jak se dají posouvat cíle," řekl primátor Martin Zrzavecký. Výkony plzeňských top týmů podle jeho slov po letech tápání opět stmelily tisíce Plzeňanů

"Fotbal je tahounem v našem městě. Jsem hrdý na to, co kluci vybojovali a že dostanou možnost hrát o Ligu mistrů. Na město se 160 tisíci obyvateli je to obrovský úspěch," uvedl radní Michal Dvořák, jenž má oblast sportu ve své gesci. Podle něj znamenají úspěchy fotbalového klubu pro Plzeň největší možnou formu propagace a reklamy.

"Asi nejtěžším získaným titulem byl teď ten poslední, neboť byl nejemotivnější," řekl za přítomné fotbalisty hráč David Limberský. Do následujících týdnů své FC Viktorii popřál dobrou přípravu. "Věřím, že to zvládneme," uvedl. Všichni hráči, trenér i vedení klubu se podepsalo do pamětní knihy města Plzně.

Před dnešním setkáním s hráči a realizačním týmem se uskutečnil i podpis reklamní smlouvy mezi FC Viktoria Plzeň a městskou společností Plzeňská teplárenská, jež dlouhodobě přispívá na mládežnické oddíly FC Viktoria Plzeň. Letos dá na tyto účely fotbalistům 1,3 milionu korun. "Od roku 2007 jsme již takto Viktorce prostřednictvím reklamních smluv poskytli více než 11 milionů korun," doplnil Tomáš Drápela, generální ředitel Plzeňské teplárenské.

Plzeň se snaží vytvářet týmům takové zázemí, aby úspěchy mohly trvat další roky, stejně tak se snaží zajistit komfortní prostředí pro fanoušky a partnery sportovců.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24