QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západočeské hokejové derby nabídlo napínavou bitvu, rozhodlo až prodloužení

03.11.2023 19:59

V pátek 3. listopadu se v Plzni odehrálo 17. kolo hokejové Tipsport extraligy. Domácí klub HC Škoda Plzeň vyzval tým HC Energie Karlovy Vary.

HC Škoda Plzeň_hokej_fanoušci_ilustrační_2023_2024 (3)

V první třetině viděli fanoušci na plzeňském stadionu vyrovnaný hokej, domácí se dostali do několika šancí, stejně tak hosté. První gól padl v 10. minutě utkání. Ondřej Beránek dokázal projet mezi dvěma domácími obránci a bez zaváhání umístil puk za záda plzeňského brankáře. Škodovka prohrála první třetinu 0:1.

Začátek druhé třetiny byl ve znamení přesilovek, nejprve se dohrálo oslabení Plzeňanů z první třetiny, vzápětí začalo oslabení hostů. Ani jedna přesilovka však gól nepřinesla. V 30. minutě utkání se mohli radovat fanoušci Energie. Z nenápadné akce poslal puk do plzeňské branky Joona Huttula a navýšil vedení Varů na 0:2.

O dvě minuty později se podařilo skórovat i domácímu celku. O první gól Plzně se v přesilovce postaral Jakub Lev. Hráči do kabin odcházeli za stavu 1:2 pro Energii.

Ve třetí třetině měla hra vysoké tempo, do velké šance se dostal Miroslav Indrák, který zachytil rozehrávku hostujícího celku, jeho samostatný nájezd však Dominik Frodl v bráně Energie včas zachytil.

Další perfektní zákrok předvedl brankář Karlových Varů necelých pět minut do konce utkání proti dorážce Miroslava Indráka, to si alespoň myslel každý, kdo utkání sledoval. Rozhodčí však odešli z ledu zkoumat video, zda nebyl zákrok Frodla za brankovou čárou. Po dlouhém zkoumání nakonec sudí rozhodli ve prospěch Plzně a Indrák se mohl po několika neproměněných šancích radovat z gólu. Stav utkání byl tedy vyrovnán na 2:2. 

Ondřej Beránek ještě pohrozil, z rychlého brejku ovšem trefil jen konstrukci plzeňské branky. Utkání šlo do prodloužení.

O vítezi napínavého duelu rozhodl po 18 vteřinách prodloužení Tomáš Rachůnek, který prostřelil plzeňského brankáře. Škodovka tak prohrála v prodloužení s Energií 2:3.

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT