QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobrá zpráva pro fanoušky hroznů! Plzeňský festival vína 2022 se blíží

21.09.2022 7:10

V pátek 23. a v sobotu 24. září se uskuteční podzimní termín Plzeňského festivalu vína 2022, největší vinařské akce na západě Čech! Buďte u toho!

Plzeňský festival vína ilustračka

Fanouškům dobrého vína se na tradičním místě v Plzni „U branky“ představí 24 pečlivě vybraných vinařství z České republiky. Zastoupeny budou stálice jako Vinařství Rauš, Modré vinařství, Vinařství Gertner či Vinařství Volařík, ale jako tradičně se objeví i několik nováčků. Nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín až po mohutná vína z francouzských sudů.

Součástí akce bude také food zóna s rozmanitou nabídkou pokrmů a nápojů a v neposlední řadě bohatý doprovodný program. Hlavní hvězdou bude kapela Pekař. Dále vystoupí oblíbená plzeňská skupina Moodshake, Cimbálová muzika Kaňúr, DJ Laaw a DJ Danda. Programem vás budou provázet moderátor Luděk Holý a sommelier Zdeněk Kintr. A aby toho nebylo málo, v nedaleké Měšťanské besedě bude souběžně s festivalem vína probíhat partnerský filmový festival Finále Plzeň, na kterém budete moci zhlédnout desítky aktuálních českých snímků.

Vstupné na akci bude zdarma. Víno se bude nalévat výhradně do festivalových sklenic, které budou k zakoupení přímo na místě za 100 Kč.

Kde? Kopeckého sady a Bedřicha Smetany v Plzni.

Aktuální informace o akci jsou k dispozici na www.festivalyvina.cz nebo na Facebooku akce.

Foto Plzeňský festival vína

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24