Deště zaměstnaly hasiče! V kraji platí povodňová bdělost

13.09.2014 10:02

Vydatné srážky, které během pátku ovládly region, zaměstnaly hasiče na mnoha místech. Někde odstraňovali padlé stromy ze silnic, někde museli odčerpávat vodu ze sklepů. Povodňová bdělost platí do půlnoci!

DSC_6064

Deště a někde i přívalové srážky zaměstnaly během pátku hasiče hned na několika místech regionu. Většinou zasahovali u zatopených sklepů, někde kvůli podmáčené půdě padly stromy přes silnice. V kraji platí povodňová bdělost až do půlnoci.

Většina zásahů hasiči se během pátku odehrála během odpoledne. Na některých místech museli vyjíždět i k zatopeným sklepům. Například ve Stupně na Rokycansku přívalové deště zatopily i studny. Zásahy hlásí mimo jiné hasiči právě z Rokycanska, ale také Tachovska nebo severního Plzeňska. Několik výjezdů mají za sebou také hasiči v Plzni, kde museli odčerpávat také vodu ze silnic. Velká voda zatopila například silnici v Koterově, vodní laguna se pak vytvořila u magistrátní budovy na Koterovké třídě na Slovanech u registru vozidel. Laguna vody komplikovala už v pátek ráno provoz na příjezdu z Klatov do Plzně.

Kvůli deštivému počasí se navíc během pátku řešila od rána doslova série nehod. Podrobnosti čtěte v článku zde.

V Plzeňském kraji platí povodňová bdělost až do půlnoci. Pršet by mělo i během nedělního odpoledne...

Pro Plzeňský kraj platí povodňová bdělost do 00:00 neděle 14. září. Zatím to ale vypadá, že situace už by se nějak dramaticky měnit neměla. Nicméně podle aktuální předpovědi by se déšť měl opět vrátit. V sobotu bude přechodně i polojasno, postupně během odpoledne by ale mělo opět pršet nebo by se mohly objevit minimálně přeháňky. V neděli to bude vypadat podobně. "Zataženo nebo skoro zataženo, dopoledne místy, odpoledne na většině území déšť nebo přeháňky. Místy bouřky," zní výhled na neděli podle ČHMÚ pro Plzeňský kraj.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24