QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Na okraji Košutky vznikl nový park, jmenuje se Podzemník - FOTKY

28.04.2022 20:15

Park Podzemník najdete v prostoru bývalého hřiště BMX na okraji sídliště Košutka v Plzni. Nový park rozšířil západním a severozápadním směrem park Zemník.

park podzemník2
park podzemník2park podzemník3park podzemníkpark podzemník1park podzemník4park podzemník6park podzemník7park podzemník8park podzemník9

V místech, kde se často objevovaly černé skládky a občas přespávali bezdomovci, vznikla nově upravená parková plocha.

V parku vznikly cesty pro pěší, přibyly jednoduché prolézačky pro děti, mobiliář pro posezení a piknik nebo veřejné griloviště. Jsou zde také  šachové stolky, cvičební prvky i psí koutek. Vysazeno bylo přes sto nových stromů či dřevin. Celkem jde o plochu velkou téměř 2,5 hektaru. Náklady se vyšplhaly na 18,5 milionu korun včetně DPH.

"Správa veřejného statku města Plzně zde provedla jednoduché přírodně krajinářské úpravy a vybavila park pro krátkodobou rekreaci obyvatel velkého košuteckého sídliště," uvádí MO Plzeň 1.

Park byl oficiálně otevřen ve čtvrtek 28. dubna v 17 hodin. Jméno Podzemník bylo původně pracovní. „Pracovně byl pro nový park v místě bývalého BMX hřiště používán název Podzemník, neboť se jedná o terénní sníženinu pod parkem Zemník. Ten název mu již zůstal,“ řekla místostarostka Městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková.

V parku bylo vysazeno 64 listnatých dřevin domácích druhů převážně dubů, habrů, javorů a bříz, ale i ovocné stromy jako například hrušně, třešně či moruše a 48 jehličnatých dřevin, převážně borovic lesních.

foto: fcb plzen.eu

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24